TREKKER SEG: Thor Hushovd gir seg før rittets siste dag i Beijing da datteren hans har blitt lagt inn på sykehus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TREKKER SEG: Thor Hushovd gir seg før rittets siste dag i Beijing da datteren hans har blitt lagt inn på sykehus. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Hushovd trekker seg fra Tour of Beijing. Datteren lagt inn på sykehus

Uvisst hva som er årsaken til sykdommen.

(Dagbladet): I natt kom Thos Hushovds profflag BMC med en pressemelding som sa at Grimstad-rytteren har trukket seg fra Tour of Beijing.

Hushovd skal ha forlatt Kina, og reist hjem på lørdag etter at datteren ble lagt inn på sykehus. Årsaken til sykdommen er ikke kjent.

På vei hjem Hushovds trener Atle Kvålsvoll har ikke noe mer informasjon å komme med, annet enn at Isabel er lagt inn på sykehus i Frankrike, og at Hushovd er på vei dit.

- Jeg har ikke mer info utover pressemeldingen. Vi får se om Thor vil ut med noe når han har fått kommet seg hjem, sier han til Dagbladet.

Selv sier Hushovd i pressemeldingen at han synes det er trist å måtte gi seg nå. Idet han brøt, lå Hushovd på andreplass sammenlagt etter å ha vunnet etappen på fredag.

- Selvfølgelig er det skuffende. Jeg skulle ønske jeg kunne kjempet om seieren siste dagen i Beijing, sier Hushovd til lagets hjemmeside.

Opp og ned Det har vært en sesong med opp- og nedturer for Hushovd, og selv om VM og Tour de France aldri ble det han hadde sett for seg, vil han ikke si at det har vært en dårlig sesong.

- Jeg hadde opp- og nedturer i starten av sesongen. Klassikerne var en katastrofe, men jeg hadde ni seiere som er ganske bra. Under ett er jeg fornøyd med sesongen.

Rittet i Kina var det siste på verdenstouren denne sesongen, og består av fem etapper.