Hushovd trener med langrennsgutta

- Han skal mobbes, sier Hjelmeset.

(Dagbladet.no): Tidligere i år var langrennsløperne Odd-Bjørn Hjelmeset og Anders Aukland med syklisten Thor Hushovd på en seks dagers treningstur i Frankrike.

Nå har de to invitert Hushovd på sin treningssamling, og i forkant av sesongåpninga på Beitostølen blir hjul byttet ut med ski for Norges beste syklist.

- Han blir med så vi kan mobbe han og samtidig lære litt. Begge deler blir bra, humrer Hjelmeset på telefon til Dagbladet.no.

Han forteller at Hushovd i sin ungdom hadde topp 15-plasseringer fra Hovedlandsrennet i langrenn.

- Så han er en habil løper. Sjøl tror ikke Thor at han kommer til å klare å være med oss på langtur. Jeg er spent på hvordan det vil gå, sier Hjelmeset.

Han mener det er fint at utøvere fra forskjellige idretter kan trene sammen.

- Det har vært altfor lite av det tidligere. Vi har bare gått for oss sjøl. Det er viktig å hente inn nye impulser, noen samarbeid fungerer, andre gjør det ikke. Thor er en kjempekar, og vi har mye å lære av hverandre.

Landslagstrener Krister Sørgård liker at løperne hans har kontakt med utøvere fra andre miljøer.

GLADE GUTTER: Odd-Bjørn Hjelmeset (t.v.) og Anders Aukland stortrives sammen med Thor Hushovd. Her etter Norges pallkupp på femmila i vinterens VM. Frode Estil vant foran Aukland og Hjelmeset. Scanpix
GLADE GUTTER: Odd-Bjørn Hjelmeset (t.v.) og Anders Aukland stortrives sammen med Thor Hushovd. Her etter Norges pallkupp på femmila i vinterens VM. Frode Estil vant foran Aukland og Hjelmeset. Scanpix Vis mer

- Anders og Odd-Bjørn sa turen til Frankrike var lærerik, og vi har god kontakt med Hushovd. Jeg håper dette kan være starten på et positivt samarbeid, sier han til Dagbladet.no.

I TOPPEN: Thor Hushovd vant én etappe i fjorårets Tour de France. I år håper han å gjøre det enda bedre.