Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd vant klassiker i motvind

Banket Petacchi i spurten.

(Dagbladet.no:) Thor Hushovd vant sin andre spurt for sesongen, da han var først over målstreken Gent-Wevelgem i Belgia i dag.

Spurten ble spesielt tung, siden den gikk i motvind. Hushovd dro derfor nytte av å ligge i ryggen på Filippo Pozzato, og rett før mål stakk han forbi og vant.

Dette er nordmannens første store internasjonale rittseier i karrieren.

Tyske David Kopp kapret andreplassen, foran spurtkanonen Alessandro Petacchi.

Kurt-Asle Arvesen kom på 10. plass.

- En stor seier

Gent-Wevelgem er en klassiker, og en viktig seier for Hushovd. Han er den første nordmannen som har vunnet endagsrittet.

- Det var skikkelig jevnt. Kopp startet spurten, og jeg la meg på hjul. Dette er den første klassikerseieren min. En virkelig stor seier, sier Hushovd til Eurosport.

STERK SOM EN OKSE: Thor Hushovd på podiet, sammen med David Kopp og Alessandro Petacchi. Foto: AP
STERK SOM EN OKSE: Thor Hushovd på podiet, sammen med David Kopp og Alessandro Petacchi. Foto: AP Vis mer

I fjor vant han den grønne spurttrøya i Tour de France, og han har også vunnet enkeltetapper der og i andre etapperitt. På spørsmål om dagens seier er større en å vinne den grønne Tour de France-trøya, svarer Hushovd:

- Nei, det er større. Men å vinne en klassiker som dette er stort.

For en snau måned siden slo han Petacchi i spurten på den fjerde etappen i Tirreno-Adriatic.

- Dette er første gang jeg slår Pettachi i en flat spurt. Dette er et stort gjennombrudd. Jeg er nå definitivt en av verdens beste spurtere, sa han til Dagbladet etter seieren.

Hushovd dro opp farta

Sterk vind og lav temperatur ved starten førte til avventende sykling innledningsvis i den 68. utgaven av Gent-Wevelgem. Feltet lå helt samlet de første fire milene, skriver ANB.

Deretter stakk Vladimir Gusev og Bernhard Eisel av gårde sammen, og opparbeidet seg raskt et forsprang på nesten minuttet. Lenger unna ville imidlertid ikke hovedfeltet slippe de to i teten. Med seks mil igjen var feltet igjen samlet.

Men i Kemmelberg-bakken kort tid etterpå sprakk feltet. Og mannen som dro opp farta var Thor Hushovd.

Hushovd vant klassiker i motvind

Søndagens vinner av Flandern rundt, Tom Boonen, var blant syklistene som falt fra. Det ble ingen andre skikkelige brudd mot mål, og dermed endte det i en tøff motvindsspurt.

Oksen fra Grimstad var sterkest og smartest, og vant prestisjerittet.

Debatt

Søndag sykler Thor Hushovd et nytt prestisjeritt, Paris-Roubaix. Hva tror du om nordmannens sjanser der?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling