GOD MARGIN: Thor Hushovd (t.v.) på pallen etter torsdagens etappe i Tour og Missouri sammen med argentinske Juan Jose Haedo og italieneren Dario Cataldo. I natt sikret Hushovd en klar seier i poengkonkurransen i rittet.Foto: Deborah Cote, AP/Scanpix
GOD MARGIN: Thor Hushovd (t.v.) på pallen etter torsdagens etappe i Tour og Missouri sammen med argentinske Juan Jose Haedo og italieneren Dario Cataldo. I natt sikret Hushovd en klar seier i poengkonkurransen i rittet.Foto: Deborah Cote, AP/ScanpixVis mer

Hushovd vant poengtrøya

Avsluttet med tredjeplass i Tour of Missouri.

|||Thor Hushovd ble nummer tre på søndagens avsluttende etappe i sykkelrittet Tour of Missouri. Han sikret seg den grønne poengtrøya med klar margin.

Han ble spurtslått av canadierne Martin Gilbert og Andrew Pinfold, men sikret seg likevel den grønne poengtrøya med 76 poeng. Toer Gilbert klarte bare 32 poeng.

Søndagens etappe gikk over 116,4 kilometer i Kansas City.

- Gjennom hele uken hadde vi flere muligheter i spurtene, men både laget og jeg gjorde feil. I dag var det annerledes, og det var godt for laget, sa 26 år gamle Gilbert.

Amerikanske David Zabriskie vant rittet sammenlagt foran svenske Gustav Larsson. Et halvt minutt skilte de to beste.

- Det har vært en god sesong med annenplasser i California og pallplass i Vuelta a Castilla y Leon. Nå har jeg også en seier, så det har vært en bra sesong, sa Zabriskie.

(NTB)