SLIK GIKK DET SIST: Forrige gang Tour de France inneholdt en brosteinsetappe, i 2010, vant Thor Hushovd klart. Nå ser han for seg å gjøre reprise - fire år seinere. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
SLIK GIKK DET SIST: Forrige gang Tour de France inneholdt en brosteinsetappe, i 2010, vant Thor Hushovd klart. Nå ser han for seg å gjøre reprise - fire år seinere. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Hushovd var egentlig ikke fristet av Tour de France - nå er han det likevel

Forandret mening i dag.

(Dagbladet): I ettermiddag offentliggjorde Tour de France-arrangør ASO neste års Tour de France-løype. Den 101. utgaven av verdens største etapperitt starter med tre etapper i England, før den går over til Frankrike og innom Belgia.

Mens Tour-sjef Christian Prudhomme avslørte detaljene rundt neste års løype fulgte en ferierende Thor Hushovd nøye med.

BMC-stjernen har tidligere uttalt at han kan komme til å droppe de store etapperittene i framtida, men BMC-sjef Jim Ochowicz uttalte nylig til TV 2 at han kan komme til å endre lagets taktikk for å få med nordmannen til Tour de France.

Samtidig kan én helt spesiell etappe i neste års Tour få Hushovd til å endre mening.

Vant forrige gang Den femte etappen, 9. juli neste år, er nemlig bare å notere seg med en gang. Den 156 kilometer lange etappen går i klassikerterreng, fra Ypres til Arenberg Porte du Hainaut.

- Det er flott å se at de har lagt inn en brosteinsetappe, sier Hushovd til Dagbladet.

SLIK SER DEN UT: Her er 2014-utgaven av Tour de France. Grafikk: REUTERS / ASO / NTB Scanpix
SLIK SER DEN UT: Her er 2014-utgaven av Tour de France. Grafikk: REUTERS / ASO / NTB Scanpix Vis mer

Forrige gang Touren hadde en brosteinsetappe - også den med målgang i Arenberg - vant Hushovd. Det tror han det er mulig å gjøre neste år også - hvis han blir tatt ut.

- Det er selvfølgelig mulig å gjenta seieren fra 2010. Det er en etappe som passer meg bra. Det er ikke så mange som kjører bra på brostein, så jeg vil eventuelt ha en god sjanse. Jeg har jo også en bra avslutning, sammenliknet med en del av dem som er gode på den typer etapper, sier han til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før årets sykkel-VM sa Hushovd til Dagbladet at han vurderte å satse bare mot klassikerne.

- Det er aktuelt å bli ren klassikerrytter. Hvorfor skal jeg sitte i vinden for en kaptein i Tour de France når jeg heller kan prøve å vinne sykkelløp for meg selv? Paris-Roubaix er fortsatt mitt største mål og rittet jeg alltid har drømt om å vinne, sa han.

- Mer fristende - Gjør Arenberg-etappen nå at du får mer lyst til å sykle Touren neste år?

- Den alene gjør ikke at jeg vil stille opp, men det er klart at det frister mer å satse inn mot Touren på grunn av den.

AVSLØRTE: Tour de France-sjef Christian Prudhomme offentliggjorde neste års Tour-løype i formiddag. Foto: REUTERS / Christian Hartmann / NTB Scanpix
AVSLØRTE: Tour de France-sjef Christian Prudhomme offentliggjorde neste års Tour-løype i formiddag. Foto: REUTERS / Christian Hartmann / NTB Scanpix Vis mer

- Når bestemmer du og BMC om du skal satse mot neste års Tour?

- Jeg må se litt an underveis og så må jeg snakke med laget. De betaler meg jo, så hvis de ønsker at jeg skal sykle Touren, så er jeg innstilt på å gjøre jobben min.

- Tøffere for Froome Ettersom Tour-løypa ble offentliggjort for bare et par timer siden, har ikke Hushovd sett seg ut andre etapper som kan passe ham så langt.

Men han merker seg at Chris Froome vil kunne få større kamp om sammenlagtseieren neste år.

- Jeg ser at antall tempokilometere er omtrent halvvert, så det er større sjanse for at andre hevder seg i toppen, sier han.

Hushovd har for tida ferie, og han regner med å starte opptreningen mot neste år i midten av november.

Datteren utskrevet Han forteller Dagbladet at datteren Isabel, som ble lagt inn på sykehus på grunn av et flåttbitt nylig, er på bedringens vei.

GRUNN TIL Å SMILE: Thor Hushovd smilte bredt etter å ha vunnet Sørlandet Grand Prix i sommer. Nå er han fristet av neste års Tour. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
GRUNN TIL Å SMILE: Thor Hushovd smilte bredt etter å ha vunnet Sørlandet Grand Prix i sommer. Nå er han fristet av neste års Tour. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

- Det går bra. Hun er utskrevet, men får fortsatt daglig behandling. Hun bor i hvert fall hjemme, sier Grimstad-oksen til Dagbladet.

Hushovd brøt Tour of Beijing tidligere i oktober for å følge opp sin syke datter.