Hushovd veltet før mål

Det har også en av de andre spurtkongene gjort. Vi følger Tour de France direkte!

Diskuter Tour de France Direktesendingen er under artikkelen.

(Dagbladet.no): Alessandro Petacchi, som kjører for laget Fassa Bortolo, var sprintkongen i begynnelsen av fjorårets Tour de France. Men han fikk en smell i den venstre skulderen da han veltet under gårsdagens etappe, og klarer ikke gjennomføre årets Tour.

Ifølge nyhetsbyrået AP viser ikke røntgenbildene noen store skader på skulderen. Men lagledelsen og Petacchi besluttet i dag tidlig at han ikke kan fortsette, fordi han ikke kan gripe skikkelig rundt hendlene på styret.

Italieneren trakk seg fra Tour de France i fjor også, etter fire etappeseiere. Den gang holdt han til 12. juli.

Men den italienske uflaksen stoppet ikke der i dag. Tour de France er blitt nok en spurtkonge fattigere, etter at det ble klart at Mario Cipollini må trekke seg.

Han fikk en skade under Giro d'Italia i mai, som har plaget ham så mye at italieneren satte seg på flyet til Paris i dag tidlig. Derfra reiser han til Italia for å få behandling.

Dagens ritt går mellom Bonneval og Angers. Løypa er 196 kilometer. Det er lagt inn sprinter ved Mondobleau (51,5 km), Le Lude (132 km) og Fontaine - Milon (168 km).

Offisiell start er klokka 12.50, og rytterne ventes i mål rundt klokka 17.20. Dagbladet.no følger rittet direkte.Diskuter Tour de France

VELTET: Alessandro Petacchi veltet på det reinglatte føret i går. Her får han hjelp av en av rittets leger.