Hushovd verdensmester i høyt tempo

- Helt fantastisk! Utrolig! Løypa var tøff og konkurransen hard, men jeg ga alt og det gikk «rett hjem», sa en strålende fornøyd Thor Hushovd til NTB.

I dag ble han ungdomsverdensmester (u23) i temposykling i nederlandske Valkenburg. Ringerike-syklisten sto distansen på 32,8 kilometer på en overbevisende måte.

- Det kokte etterpå. Jeg var dønn tom da jeg kom i mål, men skjønte fort at det bare var å stå på videre. Etter feiring i depotet, premieutdeling, utdeling av VM-trøye, pressekonferanse, dopingkontroll, tv-intervjuer og to timers sammenhengende prating i telefonen, kunne jeg endelig slappe av. En vanvittig dag, men heldigvis føles alt bare positivt, sa Hushovd.

I kveld skulle han feires med en skikkelig middag.

- Det blir nok ikke sent, men en champagneflaske skal jeg likevel klare å sprette. Synes jeg fortjener det nå, fortsatte Hushovd.

Reservert

20-åringen tråkket i mål 3,51 sekunder foran sølvvinner Frederic Finot fra Frankrike. Italienske Gianmario Ortenzi tok bronsen etter å ha passert målstreken over ti sekunder bak nordmannen.

- Jeg syntes selv jeg åpnet forsiktig, i hvert fall litt reservert. Selv om jeg deretter tro til det jeg kunne, var jeg svært overrasket da det gikk «rett hjem». Helt fantastisk å vinne, gjentok Hushovd.

- Han syntes kanskje han åpnet forsiktig, men det stemmer ikke. Hushovd har aldri åpnet hardere på en tempo, parerte landslagstrener Atle Kvålsvoll.

(NTB)

GULL-GUTTEN:</B> Thor Hushovd har fått smaken på gull etter at han vant temporittet for U23-syklister i VM tirsdag. Fredag er han en av favorittene i fellesstarten.