PÅ FELGEN:  Thor Hushovds tittelforsvar ble ødelagt av et velt og et skadd hjul. Etterpå var han naturligvis veldig skuffet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅ FELGEN: Thor Hushovds tittelforsvar ble ødelagt av et velt og et skadd hjul. Etterpå var han naturligvis veldig skuffet. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Hushovd vil ha én norsk kaptein i neste VM

- Det er mye lettere for alle å forholde seg til det.


RUDERSDAL (Dagbladet): Thor Hushovd sier han mener Norge bør satse på én og bare én lagkaptein i neste sykkel-VM. Foran dagens fellesstart var planen å se an om Hushovd eller Edvald Boasson Hagen hadde den beste dagen.

Da Hushovd ble rammet av et velt omkring åtte mil før mål, ble det Boasson Hagen som fikk hjelp av Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen. I spurten hadde Edvald imidlertid ikke nok saft i beina til mer enn en åttendeplass.

Thor Hushovd klandrer ikke verken lagkameratene eller sportssjefen for at han selv aldri ble med i finalen i dag.

Men han legger ikke skjul på at han synes det bør satses på én mann før VM i Nederland neste år.

- Vi bør ha én kaptein, ja.

Thor vil ikke si direkte at det var feil å satse på to kort i dette verdensmesterskapet, men gjentar:

- Jeg synes at i neste VM bør vi ha én kaptein. Da er ting klarere, og det er mye lettere for alle å forholde seg til det.

VIL HA ÉN SJEF: Hushovd klarte å smile til tross for skuffelsen. Men da han møtte norsk presse utenfor den innleide Team Sky-bussen sa Hushovd også at han vil at Norge satser på én kaptein i neste VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VIL HA ÉN SJEF: Hushovd klarte å smile til tross for skuffelsen. Men da han møtte norsk presse utenfor den innleide Team Sky-bussen sa Hushovd også at han vil at Norge satser på én kaptein i neste VM. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Han vil heller ikke si om det er han som bør være den kapteinen.

- Neste år er det en helt annen løype, og vi må se hvem som er i best form, hvem som er best forberedt, og hvem løypa passer best for.

Fant ikke Hushovd Det norske laget lette etter Thor i minuttene etter velten. Hushovd hadde sluppet seg ned i feltet for å plukke opp en cola han hadde bedt om å få utlevert en runde tidligere, og hadde ikke med seg hjelperytter Gabriel Rasch da veltet skjedde.

- «Gabba» kom til meg og sa at han ikke fant Thor, forteller Kurt Asle Arvesen.

I VM kjører rytterne uten radiokommunikasjon, så Arvesen ga seg til å lete etter bilen med landslagssjef Steffen Kjærgaard, men den var da langt bak i rekken av biler.

- Da vi kom fram til feltet, hadde Kurt gitt opp å lete etter oss, og var tilbake sammen med Edvald igjen, sier Kjærgaard.

Thor Hushovd mener han kunne hatt en sjanse til å kjøre seg tilbake i feltet dersom både Rasch og Arvesen hadde visst om at han hadde veltet.

- Hvis begge to hadde sluppet seg ned, så tror jeg kanskje vi hadde klart det. Men da hadde vi ofret mye også, sier Hushovd.

Skuffet Thor Hushovds hjelperytter Rasch mener det ikke hadde vært nok om han alene hadde hjulpet til.

- For meg aleine er ikke det mulig. Ikke i nærheten. Hadde det vært flere av de andre favorittene som hadde vært der, og flere av de store lagene som hadde samme interesse, hadde det vært mulig.

- Det er i finalen i løpet. Hele Sky-laget ligger foran og tauer. Belgierne støter, franskmennene støter. Det går i 50 - 60 kilometer i timen, så jeg vet ikke om vi hadde klart det med moped engang, sier Rasch.

Hushovd var voldsomt skuffet fordi han følte at kroppen var i stand til å kjempe om de beste plasseringene i dag - helt til velten ødela løpet.

- Det er kjedelig å komme i mål under et VM og ikke være sliten. Jeg hadde vært langt oppe i en sånn spurt som det der. Jeg følte meg veldig bra, det er derfor det er så skuffende. Hadde jeg vært sånn passe, hadde en velt vært en OK unnskyldning for å slippe unna et dårlig resultat. Men nå veltet jeg fra et godt resultat, sier Hushovd.