Hushovd vraket Arvesens lag

- Må innrømme at det var veldig vanskelig.

(Dagbladet.no): CSC Saxo Bank er ofte blitt betegnet som verdens beste sykkellag. Thor Hushovd kunne blitt en del av det, dersom han ønsket.

Men 30-åringen vraket laget til Bjarne Riis - og signerte i stedet for Cervélo TestTeam.

- Jeg må innrømme at CSC var veldig vanskelig å si nei til. Det er verdens beste lag, og det ville vært stort å kjøre på det laget. I tillegg ville det vært kjempegøy å bli lagkamerat med Kurt Asle (Arvesen), sier Hushovd til Dagbladet.no.

- CSC mangler vel en skikkelig spurtkanon?

- De har ikke veldig store spurtere, men jeg er helt sikker på at jeg har tatt en riktig avgjørelse, sier han.

- Ble kanskje en sovepute

Det var uansett flere enn CSC som la ut agn etter nordmannen, uten å få napp. Ifølge Hushovd dreide det seg om AG2R, Team Garmin og Rabobank.

- Det var mange lag som viste interesse hele veien. Men noen falt ut siden jeg ventet så lenge på at sjefen (Roger Legeay i Credit Agricole) skulle finne en ny sponsor, opplyser Hushovd.

KUNNE BLITT LAGKOMPIS MED ARVESEN: Men Thor Hushovd avslo tilbudet fra CSC Saxo Bank. I tillegg takket han nei til AG2R, Team Garmin og Rabobank. Foto: SCANPIX
KUNNE BLITT LAGKOMPIS MED ARVESEN: Men Thor Hushovd avslo tilbudet fra CSC Saxo Bank. I tillegg takket han nei til AG2R, Team Garmin og Rabobank. Foto: SCANPIX Vis mer

Det greide han som kjent ikke. Hushovd ønsket i det lengste å bli i Credit Agricole, men tror karrieren kan få et løft av å komme i et nytt miljø, med nye lagkamerater og nye impulser.

- Det tror jeg absolutt. Jeg har hatt det veldig behagelig og fint i Credit Agricole, og hadde lyst til å fortsette, men ble tvunget ut i en situasjon som jeg kanskje hadde godt av. Jeg tror i hvert fall jeg hadde godt av det, ikke minst når det gjelder klassikerne. Der er det en del å hente, sier Hushovd.

Flere har antydet at lagbyttet burde kommet tidligere, og at Hushovds allerede imponerende karriere ville vært enda mer imponerende om han ikke hadde vært så lojal overfor Roger Legeay.

- Jeg holdt på å bytte før 2004-sesongen, og si ja til et annet lag, men siden da har det vært trygt og godt i Credit Agricole. Du vet på en måte hva du har. Det har kanskje blitt en sovepute, men nå hadde jeg ikke noe valg.

- Har utviklingen din blitt hemmet av lojaliteten til Credit Agricole?

- Det er umulig å si. Jeg har fått vanvittig bra oppfølging, men det vil vise seg om jeg får til enda mer nå. Jeg føler at jeg har hatt fin utvikling der jeg har vært, og angrer ikke i det hele tatt. Det er kjempegode minner, sier Hushovd.

Gir rytterråd til Cervelo

Han var den store stjerna i Credit Agricole, og den som laget var bygget opp rundt. I Cervelo blir Tour de France-vinner Carlos Sastre hovedkaptein, men det betyr slett ikke at Hushovd ikke skal satses på.

Hushovd vraket Arvesens lag

Nordmannen ble i dag omtalt som en ledertype og nøkkelrytter av manager Thomas Campana. Og det er akkurat hva Hushovd har tenkt å være.

- Mine mål og lagets mål er identiske. De har ikke signert meg for å være en hjelperytter, eller for å dra på Sastre. Jeg vet at jeg blir kjørt for, men Sastre blir hovedkaptein. Det er jeg innforstått med. Jeg synes det er motiverende å kjøre på lag med Sastre, bedyrer Hushovd.

- Hvilke spurtopptrekkere ønsker du deg til Cervelo?

- Jeg vet at jeg får gode ryttere til laget. Jeg er inne og hjelper dem i prosessen, gir råd og sier hva jeg ønsker. Men jeg vil ikke si noe om hvem til media.

- Hva er det beste og verste med å komme til nytt lag?

- Det beste er å bli kjent med nye folk, og få nye innspill. Det ser jeg veldig fram til. Det verste... for øyeblikket kommer jeg ikke på så mye. Det må vel være om jeg kommer til å trives - og om det blir så bra som jeg hadde det, sier Thor Hushovd til Dagbladet.no.

<B>BLIR HOVEDKAPTEIN:</B> Carlos Sastre blir frontfiguren for Cervelo TestTeam. - Det er jeg innforstått med. Jeg synes det er motiverende å kjøre på lag med Sastre, sier Hushovd.