Hushovd vraket til lagtemporittet i VM

I stedet lader han opp til fellesstarten i Firenze med tre enkeltritt i Belgia.

VRAKET:
Thor Hushovd får ikke være med resten av BMC på lagtemporittet i VM.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VRAKET: Thor Hushovd får ikke være med resten av BMC på lagtemporittet i VM. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Thor Hushovd kjører ikke lagtemporittet for BMC i VM. I stedet lader han opp til fellesstarten i Firenze med tre enkeltritt i Belgia.

Dette har NTB fått bekreftet fra pressemedarbeideren Sean Weide i BMC Racing. Det betyr at Hushovd ikke kommer til å reise til VM-byen Firenze før et stykke ut i neste uke.

Han kommer allerede fredag til å kjøre Kampioenshap van Vlaanderen. Deretter stiller han i Grand Prix Impanis-Van Petegem lørdag, og søndag skal det norske VM-håpet kjøre Grand Prix d'Isbergues.

Deretter kommer Hushovd til å få noen roligere dager i neste uke før fellesstarten i VM neste søndag. Der kjører Hushovd sammen med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug på det norske landslaget. Foreløpig er ingen av dem utpekt som kaptein for laget, men opplegget i VM går ut på å kjøre for den som har dagen og mest å hente.

Forventninger Sportssjef Stig Kristiansen har ikke lagt skjul på at han har store forventninger til Hushovd i VM-rittet.

Håpet er at den tidligere norske verdensmesteren skal ha krefter til å kunne henge med til slutt, og da kommer det etter all sannsynlighet bli han det skal kjøres for i en eventuell spurt.

- Jeg ser for meg tre scenarier i VM-rittet. Det første er at de beste klatrerne kommer til å kjøre hardt fra start for å riste av seg spurterne. Skulle det skje har vi Lars Petter Nordhaug som kan være med lenge.

- Det kan også hende at klatrespesialistene venter litt før de setter inn støtet. Da har vi Edvald Boasson Hagen å stole på.

- Men dersom alle våre tre er med til slutt, har vi Thor Hushovd i en eventuell finale, sa Kristiansen til NTB da VM-laget ble offentliggjort.

Skuffende sesong For Thor Hushovd har ikke sesongen som er i ferd med å bli avsluttet, blitt slik han hadde håpet. Han fikk det ikke til i klassikerne i mars og april, noe som for en stor del skyltes sykdom, og han klarte heller ikke å komme med på BMC-laget i Tour de France.

Men han har sikret seg flere seirer i mindre etapperitt, og han gikk også til topps i Arctic Race of Norway i august. Det var en opptur for ham, og ble også en sterk søknad om å komme med på det norske VM-laget.

Hushovd har vist gjennom sesongen at han fortsatt har gode spurtegenskaper, selv om han kanskje ikke er like skarp i avslutningene nå som han var i sine glansdager for noen år siden.

Men han er klar for VM og en like stor medaljekandidat som Edvald Boasson Hagen, i alle fall i sportssjef Kristiansens øyne.

VM-løypa i Firenze anses for å være knallhard. Den innledes med cirka 100 kilometer fra Lecco før rytterne kommer inn i selve Firenze. Der skal det kjøres ti runder av vel 16 kilometer. Rytterne skal totalt sett opp 3000 høydemeter i løpet av de vel 279 kilometerne som skal kjøres.

(NTB)