LEI AV GRØNT? Thor Hushovd sier det frister mer med seire i vårklassikerne og VM enn enda en poengseier i Tour de France, en bragd han har klart to ganger allerede.  Foto: Christophe Karaba, EPA/Scanpix
LEI AV GRØNT? Thor Hushovd sier det frister mer med seire i vårklassikerne og VM enn enda en poengseier i Tour de France, en bragd han har klart to ganger allerede. Foto: Christophe Karaba, EPA/ScanpixVis mer

Hushovd vurderer å droppe Touren

- VM-seier frister mer enn ny grønn trøye.

|||- Det er ingen selvfølge at jeg sykler Tour de France neste år, sier sykkelstjernen Thor Hushovd (31).

Nordmannen i Cervélo-laget vant grønn poengtrøye for annen gang i karrieren og en etappe i årets franske sykkelfest. Totalt har han vunnet åtte etapper (inkludert en lagtempo i 2001).

- Andre mål begynner å bli viktigere enn en tredje grønne trøye i Tour de France. Å vinne vårklassikere og VM frister mer, hevder Grimstad-mannen overfor NTB.

Han presiserer at en endelig avgjørelse ikke er tatt.

- VM og Paris - Roubaix blir mine viktigste ritt neste år. Og for å komme i form til VM, vil jeg eventuelt kjøre Vuelta a Espana, sier Hushovd.

De senere årene er VM blitt vunnet av ryttere som har funnet formen i det spanske treukersrittet. Kun Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch var norske innslag i årets utgave.

Arvesen ble også beste nordmann i VM-rittet søndag med 12.-plass. Hushovd brøt relativt tidlig.

Hushovd har syklet hver utgave av Tour de France siden 2001. Kun i debutåret brøt han rittet.

(NTB)