TRENGER NY MOTIVASJON: Arbeidet med å finne en ny arbeidsgiver for Thor Hushovd begynner i Frankrike neste uke.  
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
TRENGER NY MOTIVASJON: Arbeidet med å finne en ny arbeidsgiver for Thor Hushovd begynner i Frankrike neste uke. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Hushovds agent: - Han forlater BMC Racing

Ønsket av lag i Frankrike og Sveits.

(procycling.no) Søndag starter Thor Hushovd etapperittet Critérium du Dauphine - et ritt som langt på vei avgjør om han sykler Tour de France senere i sommer.

Men også andre faktorer spiller inn for 36-åringen. Sørlendingen er på utadgående kontrakt og vil møte agent Alex Carera til samtaler i Frankrike den kommende uka.

Hushovd skulle diskutere egen framtid i det amerikanske laget i etterkant av klassikerne, men lite tyder på at treårsavtalen blir forlenget. Agent Carera avslører også overfor procycling.no at de ser etter nye løsninger for den tidligere verdensmesteren.

- Det går mot et lagskifte. Thor har vært fornøyd med BMC, men et nytt lag vi gi ham ny motivasjon. Flere store lag er interessert, men vi respekterer regelverket til det internasjonale sykkelforbundet og underskriver ingenting før etter 1. august, sier Carera til procycling.no.

procycling.no vet at det er interesse for nordmannen i franske lag og hos sveitsiske IAM Cycling — der Hushovd kjenner managementet svært godt fra før av.

Overfor TV 2 bekrefter Hushovd at han ikke sykler for BMC neste sesong.

- Nei, det er ikke aktuelt. De har allerede sagt at de ikke vil fornye kontrakten, så jeg kommer ikke til å sykle for BMC, sier Hushovd til TV 2.