Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovds andre våte drøm

Seier i Paris - Roubaix.

VERDENSMESTER: Thor Hushovd drømmer om å vinne Paris - Roubaix iført verdensmestertrøya. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VERDENSMESTER: Thor Hushovd drømmer om å vinne Paris - Roubaix iført verdensmestertrøya. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

 Seier i brusteinsklassikeren Paris — Roubaix søndag iført verdensmesterens regnbuetrøye, vil oppfylle det andre av fem ønsker på Thor Hushovds (33) ultimate liste. Bare fire ryttere har gjennom tidene greid den bragden. De er ingen hvem-som-helst: Rik Van Looy (1962), Eddy Merckx (1968), Francesco Moser (1978) og Bernard Hinault (1981). Med andre ord er det gått 30 år siden sist. — Det vil selvfølgelig være spesielt å vinne et slikt ritt. Man går rett inn i historiebøkene. Men jeg er ikke fanatisk opptatt av det. Kanskje blir det artigere å se tilbake på slikt etter karriereslutt, sier Thor Hushovd til NTB. Sjansen er definitivt der. I fjor ble det annenplass, året før tredjeplass. På bålet VM-drømmen ble oppfylt for et halvt år siden. Ønskelisten består for øvrig av OL-gull samt seier i klassikerne Paris — Roubaix, Ronde van Vlaanderen og Milano — San Remo. — Sjansene til å vinne OL-gull er så få at den drømmen nok kan legges på bålet. Men for en syklist er det like stort å vinne en klassiker. Skjer det, finner jeg fram sigaren og røyker den mens jeg sykler en tur langs rivieraen, spøker 33-åringen. — For store idrettsutøvere som Bjørn Dæhlie og Ole Einar Bjørndalen, som har vunnet alt, handler det om å vinne alt igjen. For en syklist er det annerledes ettersom det er så mange forskjellige ritt. Det vil alltid være mer nytt å vinne. Derfor blir man heller ikke så lett «mett».

224 «tapere» Kun den sterkeste vinner Paris — Roubaix. For 224 ryttere blir det tap søndag. Bare vinneren hylles og blir husket i proffsyklingens brutale verden. I fjor knuste Fabian Cancellara konkurrentene mot slutten og kom solo til mål. Dermed kunne sveitseren sette sin annen brustein på stette (premien) i premieskapet. — Er rittet en skrekkblandet fryd? — I det ene øyeblikket gruer man seg, mens i det neste tenker jeg på at forberedelsene er gått som planlagt og at jeg er i form. Jeg piner meg mer i Paris — Roubaix enn i noe annet ritt. Man får mer juling hele veien, og det er en kamp før, over og mellom brusteinene. Etter 200 kilometer begynner kroppen å bli så sliten at man får lyst til å stå av, men da gjelder det bare å bite seg fast, sier Hushovd, som vant amatørutgaven av rittet da han var 20 år gammel. PS! De siste årenes verdensmestere har tynt med klassikerseirer. Cadel Evans (Fleche Wallonne i fjor) og Paolo Bettini (Giro di Lombardia i 2006) er de eneste siden Moreno Argentin vant Liége — Bastogne — Liége i 1987.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media