Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovds eks-sjef anga dopere på nettforum

Jonathan Vaughters med oppsiktsvekkende uttalelser.

KOMPROMISSLØS: Thor Hushovds sjef i Garmin Cervelo-tiden, Jonathan Vaughters, fortsetter å ta et oppgjør med dopfortida. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
KOMPROMISSLØS: Thor Hushovds sjef i Garmin Cervelo-tiden, Jonathan Vaughters, fortsetter å ta et oppgjør med dopfortida. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

(Dagbladet): I august innrømmet Thor Hushovds tidligere sjef i Garmin, Jonathan Vaughters, at han brukte doping da han selv var aktiv utøver.

I et åpent brev til New York Times fortalte Vaughters at han ønsket å være åpen om sin fortid for å hjelpe unge syklister til å ta riktigere valg i sine karrierer.

Den åpenheten utvidet han ytterligere i går kveld, da han i debattforumet til anerkjente Cyclingnews.com navnga flere ryttere i tilknytning til dopingfortida.

I flere innlegg mer enn antyder Vaughters at Tom Danielson, Christian Vande Velde og David Zabriskie alle har dopet seg tidligere, og diskuterer åpent hvordan han tenker når han henter ryttere til sine sykkellag.

Amerikaneren forsvarer nemlig at han bruker ryttere som har sonet dopingdommer, dersom de avstår fra doping under hans ledelse. I forumet hadde han blitt beskyldt for dobbeltmoral, ettersom han ikke ønsket dopdømte Jörg Jaksche i laget.

- CVV (Vande Velde), Zabriskie, Danielson, selv om de alle åpenbart har en fortid, og etisk sett ikke skiller seg fra JJ, er det en veldig pragmatisk forskjell på dem, skriver Vaughters, blant annet.

- Forskjellen ligger i prestasjonene. Jeg vet fra min tid i USPS (US Postal) hvor «inne» de gutta var. Basert på den tida vet jeg at deres overtramp, selv om de etisk sett likner på JJ sine, ikke var så store med tanke på å bedre prestasjonene. Derfor visste jeg også at de kan prestere i nærheten av det de gjorde på den tida, selv som rene, fortsetter han.

Alt vil komme fram
Christian Vande Velde og David Zabriskie har begge levd under dopingmistanker på grunn av sin fortid i blant annet US Postal, men det vekker likevel oppsikt at Jonathan Vaughters navngir dem og Tom Danielson på denne måten.

Selv avviser han at han med dette tyster på folk.

- Jeg har ikke gått inn i detaljer rundt noen. Ingen navn, ingenting. På samme måte som når det gjelder meg selv. Alt vil bli offentlig til slutt. Det har vært uunngåelig i snart tre år nå, bare vent, skriver Vaughters.

I natt understreket også amerikaneren langt på vei på Twitter at det faktisk er han som har deltatt i diskusjonen på Cyclingnews-forumet, og kommenterer også Garmin-Sharp-kollega Johnny Weltz' fortsatte benektelser av dopinginnblanding.

Få slutt på dritten
Garmin-sportsdirektør Weltz anklages i boka til Tyler Hamilton for å ha bidratt til omfattende doping, men nekter fortsatt for dette, senest i danske aviser denne uka.

- Jeezus. Nå ser det ut som om jeg må ta en prat med Johnny Weltz om å bare få slutt på denne dritten, og slutte å «bullshitte» folk. Så lenge han han bestemmer seg for å snakke sant, i morgen, skal jeg støtte ham, skriver teamsjef Jonathan Vaughters.

- Alle som tror jeg er en sleip PR-mann - vel, jeg har vel idiotisk nok bevist at dere tar feil. Jeg er bare en dum fyr. Beklager, skriver han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media