Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovds lagkamerat tatt i doping, sparket fra BMC

Alessandro Ballan utestengt i to år.

SPARKET: Alessandro Ballan har fått sparken fra BMC etter å ha blitt tatt i doping. Her jubler han for etappeseier i Eneco Tour i Geraardsbergen i 2012. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix
SPARKET: Alessandro Ballan har fått sparken fra BMC etter å ha blitt tatt i doping. Her jubler han for etappeseier i Eneco Tour i Geraardsbergen i 2012. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syklisten Alessandro Ballan ble landeveisverdensmester i 2008.

I dag ble han utestengt fra all idrett i to år for bruk av doping i nettopp 2008 og 2009.

27 tiltalt Utestengelsen førte også til at italieneren fikk sparken fra BMC, hvor han har vært lagkamerat med Thor Hushovd.

- I tråd med BMC Racing Teams strenge antidoping-policy er ikke Ballan lenger en del av laget, sier BMC-sjef Jim Ochowicz i en pressemelding.

Dopingdommen kommer som en følge av den såkalte Mantova-etterforskningen, hvor Lampre og deres famasøyt Guido Nigrelli har vært hovedfokus. Totalt er 27 personer, hvorav 18 syklister, tiltalt i saken, som startet i 2010.

Ifølge procycling.no skal det dreie seg om bruk av blant annet veksthormoner og EPO.

Seier i Flanderen Ballan ble midlertidig suspendert da etterforskningen startet opp, men ble så klarert for sykling igjen seinere, da han ikke ble dømt for noe.

Dømt er han imidlertid nå, det er Den italienske olympiske komité som har ilagt den tidligere verdensmesteren dommen på to års utestengelse.

I tillegg til verdensmestertittelen, har Ballan vunnet én etappe i Vuelta a España og éndagsrittet Flanderen rundt.

VERDENSMESTER: Alessandro Ballan ble verdensmester i 2008. Nå er han tatt i doping. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Alessandro Ballan ble verdensmester i 2008. Nå er han tatt i doping. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart