Hushovds lagkamerat testet positivt

- Negativt for sponsorarbeidet.

(Dagbladet.no): Crédit Agricoles Dmitrij Fofonov har testet positivt på et forbudt stimulant i Tour de France.

Det opplyste Det franske antidopingbyrået (AFLD) søndag.

- Han har testet positivt på et forbudt stimulant. Han har fått beskjeden i dag, sa AFLD-sjef Pierre Bordry.

- Skuffende og feil

Ifølge Crédit Agricoles sportsdirektør Roger Legeay har kasakhen gått bak ryggen på lagets medisinske apparat, noe som selvfølgelig ikke faller i god jord hos et sykkellag som for tiden kjemper for fortsatt eksistens i form av en ny hovedsponsor.

- Han skal ha bestilt et middel mot krampe over internett, og nevnte det ikke til noen av laglegene. Dette er skuffende og feil, og han er nå sparket fra laget, sier Legeay til TV 2 Sporten.

Kasakhstaneren Fofonov endte på 19.-plass sammenlagt i årets Tour de France. Etter dopingavsløringen risikerer han at den plasseringen blir strøket. I tillegg risikerer han selvsagt to års utestengelse.

- Dette er helt ferskt, og jeg kjenner ikke detaljene ennå. Hvis dette stemmer, er det selvsagt helt håpløst, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til NTB.

HUSHOVD-LAGKAMERAT: Dmitrij Fofonov (t.v.) er ifølge Det franske antidopingbyrået (AFLD) tatt for bruk av et forbudt stimulant. Her er de to Crédit Agricole-rytterne under Spania Rundt i 2006. Foto: Reuters/Scanpix
HUSHOVD-LAGKAMERAT: Dmitrij Fofonov (t.v.) er ifølge Det franske antidopingbyrået (AFLD) tatt for bruk av et forbudt stimulant. Her er de to Crédit Agricole-rytterne under Spania Rundt i 2006. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Dårlig nytt

Kvålsvoll har gjennom en årrekke hatt tett tilknytning til Crédit Agricole, ikke bare gjennom Thor Hushovd, men også fordi han syklet på laget som var forløperen til Crédit Agricole (Z og GAN).

Dopingsaken til Fofonov er særdeles dårlig nytt for laget til Hushovd. Crédit Agricole gir seg som hovedsponsor om kort tid, og får ikke laget ny sponsor blir det nedlagt.

Skadelig 

- Det er ikke noe gøy, og det har lagt en demper på humøret i lagbussen etter at vi kom i mål, innrømmer han overfor TV 2.

Nå frykter Grimstad-karen for lagets fremtid.

- Jeg er naturlig nok skuffet og frykter at det vil virke negativt for sponsorarbeidet til laget, sier Hushovd.

Hushovd er fornøyd med sjefens raske reaksjon.

Hushovds lagkamerat testet positivt

- Han (Fofonov) har ikke fulgt reglen, og sjefen tar heldigvis konsekvensen av dette.

Fofonov ble den fjerde rytteren som testet positivt under Tour de France 2008. De tre andre er Manuel Beltran, Moises Duenas Nevado og Riccardo Ricco.

Hjernedødt

TV 2 sin ekspertkommentator Johan Kaggestad hadde håpet det var slutt på avsløringene under årets Tour de France etter at Riccardo Riccó og Saunier Duval-laget forsvant hodestups ut av rittet i skam.

Slik skulle det ikke gå, og Kaggestad er i overraskelsen over Fofonovs opptreden ikke nådig i sine karakteristikker av kasahkstaneren.

- Det å bestille et legemiddel du ikke vet hva inneholder over internett, er helt bak mål. Fullstendig hjernedødt, sier han til TV 2 Sporten.

- Når han ikke sier ifra til laglegen bryter han alle langets kommunikasjonsregler. Hvis de har noen da, legger han til.

(Dagbladet.no/NTB)