Hushovds revansj

Thor Hushovd avsluttet Tour de Limousin med etappeseier og fikk revansj for den forsmedelige punkteringen dagen i forveien.

– Jeg har vært fryktelig nær en seier hele denne uka, så jeg føler at det var fortjent at den endelig kom, sier Hushovd til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han ble nummer to på den første etappen av Tour de Limousin, og torsdag punkterte han rett før mål etter å ha sittet i brudd store deler av dagen.

På dagens avsluttende etappe var oppgaven enkel for sørlendingen: Forsvare den gule ledertrøya til lagkamerat Sebastien Joly. Etappeseier sto langt fra øverst på prioriteringslista.

Etterlengtet seier

Tidlig på etappen gikk en gruppe ryttere i brudd. Credit Agricole-ledelsen ville imidlertid ikke slippe dem for langt foran.

– Jeg sa meg villig til å kjøre inn bruddet, og fikk med meg Mads Kaggestad og yterligere en lagkamerat, sier Thor Hushovd, som etter hvert skjønte at det kunne bli spurt om seieren.

– Jeg fikk grønt lys av lagledelsen til å legge meg bak og spare meg til spurten. Det gikk helt etter planen, sier Grimstad-gutten.

Mads Kaggestad og lagkameratene kjørte inn bruddet, og var sterkt medvirkende til at Thor Hushovd fikk en etterlengtet seier på den 186,9 kilometer lange etappen fra Saint-Gence til Limoges.

– Jeg følte meg tung fra start, men dette bekrefter at formen fortsatt er veldig bra, sier Hushovd.

Han vant foran Samuel Dumoulin fra AG2r Prévoyance og Leonardo Duque fra Jartazi Granville Team.

Kaggestad til Spania?

På toppen av det hele fikk Crédit Agricole sammenlagtseieren gjennom nevnte Joly.

– Laget har kjørt fantastisk bra hele uken, konkluderer Hushovd, som ser frem til Spania rundt som neste store utfordring.

Der håper han å få med seg enda en nordmann.

– Mads har syklet veldig bra denne uka, og jeg tror personlig at han har kvalifisert seg for Spania-laget. Hadde i hvert fall vært utrolig gøy med to nordmenn, sier Hushovd.

– Mads fortjener denne sjansen, tilføyer han.

Den endelige avgjørelsen med hensyn til Kaggestads deltakelse i Spania rundt, tas trolig søndag.

(ANB)