Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovds seiershåp falt på brosteingrunn i Paris-Roubaix

- Forjævlig kjipt.

SKUFFET: Thor Hushovd (t.h.) hadde problemer med å trekke på smilebåndet på seierspallen vel vitende om at han kunne ha presset Tom Boonen (midten) hele veien til mål om det ikke hadde vært for fallet 15 kilometer før velodromen i Roubaix. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DENIS CHARLET
SKUFFET: Thor Hushovd (t.h.) hadde problemer med å trekke på smilebåndet på seierspallen vel vitende om at han kunne ha presset Tom Boonen (midten) hele veien til mål om det ikke hadde vært for fallet 15 kilometer før velodromen i Roubaix. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DENIS CHARLET Vis mer

||| (Dagbladet.no): Paris-Roubaix kalles «Helvetet i nord», og det med god grunn.

259,2 beinharde kilometer - 52,9  av dem på lunefull brostein - byr på utfordringer langt tøffere enn det som er vanlig kost for garvede proffryttere.

Det fikk Thor Hushovd smertelig erfare da han var på god vei til å gjøre det helt store i tospann med Tom Boonen. 

Hushovd fikk en marerittaktig oppladning til klassikeren i Nord-Frankrike da han ble presset inn mot gjerdet og veltet stygt i avslutningen av Flandern rundt forrige helg, men virket allikevel å være i praktslag da det gikk mot avgjørelsen inn mot Roubaix.

Kom seg løs
Sammen med kjøresterke ryttere som Tom Boonen, Leif Hoste, Juan Antonio Flecha og Filippo Pozzato og Johan Van Summeren, kom Hushovd seg løs fra restene av hovedfeltet drøyt fem mil før mål.

Gruppa fant raskt en hensiktsmessig arbeidsfordeling og økte jevnt og trutt på de nærmeste forfølgerne, men jo nærmere man kommer velodromen i målbyen Roubaix, jo mer utilgivelige blir brosteinspartiene.

To mil før målgang fikk man for alvor se konsekvensene blodslitet får for trøtte sykkelbein da Hoste braste inn i Flecha og ødela løpet for spanjolen fra Rabobank.

Hushovd lå på dette øyeblikket i front av gruppa, unngikk uhellet og kom seg fri sammen med Tom Boonen med Pozzato like bak.

BRUDDKAMERATER: Thor Hushovd (bakerst) kom seg løs sammen med seks andre ryttere i det avgjørende bruddet, men falt 15 kilometer før mål og ødela vinnersjansene. Foran i gruppa sitter vinneren Tom Boonen (t.v.) og toer Filippo Pozzato (t.h.).Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol
BRUDDKAMERATER: Thor Hushovd (bakerst) kom seg løs sammen med seks andre ryttere i det avgjørende bruddet, men falt 15 kilometer før mål og ødela vinnersjansene. Foran i gruppa sitter vinneren Tom Boonen (t.v.) og toer Filippo Pozzato (t.h.).Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer

Mye lå med andre ord til rette for en norsk seier i et av de mest prestisjetunge klassikerrittene på den årlige sykkelkalenderen.

Slik skulle det imidlertid ikke gå.

Rett i brosteinen
Boonen og en uforskammet pigg Hushovd hadde tilsynelatende full kontroll på begivenhetene da de bega seg ut på det siste brosteinspartiet med fem stjerner, Camphin-en-Pévèle to Carrefour de l'Arbre.

I en krapp sving mistet nordmannen kontroll over utstyret og ramlet hodestups over styret.

- Jeg tapte på grunn av fallet. Jeg vet ikke hva som skjedde. Dette var forjævlig kjipt, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

- Jeg hadde blitt nummer en eller to. Jeg følte jeg var best av alle på brosteinen. Dette var veldig kjedelig, men jeg får prøve å se det positive i det, fortsetter nordmannen.

Boonen øynet muligheten og tråkket som om han hadde fanden i hælene og imponerte med strålende tempokjøring de siste 15 kilometerne. Etter målgang hevdet belgieren at han ikke hadde fått med uhellet som skjedde på bakhjulet hans.

- Jeg så ikke at Hushovd falt, sier Boonen, ifølge TV 2.

Pozzato kom seg også forbi Hushovd, som gjorde et ærlig forsøk på å hente inn det tapte sammen med Silence-Lotto-rytterne Hoste og Van Summeren.

Spurtet til tredjeplass
Det lot seg ikke gjøre, men ett minutt og 17 sekunder etter at Boonen krysset målstreken og markerte sin tredje Paris-Roubaix-seier med tre fingre, hadde Hushovd få problemer med å spurtslå Hoste og Van Summeren til en meget sterk tredjeplass - hans beste plassering i rittet i karrieren.

Det virket imidlertid ikke som et stort nok plaster på såret for Hushovd, som hadde store problemer med å smile på podiet sammen med Boonen og Pozzato.

HATTRICK: Tom Boonen gikk til topps i prestisjetunge Paris-Roubaix for tredje gang da han i ensom majestet entret velodromen i Roubaix etter at Thor Hushovd seiersjanser forsvant med et fall 15 kilometer før mål. Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol
HATTRICK: Tom Boonen gikk til topps i prestisjetunge Paris-Roubaix for tredje gang da han i ensom majestet entret velodromen i Roubaix etter at Thor Hushovd seiersjanser forsvant med et fall 15 kilometer før mål. Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer

Kurt Asle Arvesen ble nest beste nordmann, og kom i mål vel fem minutter etter vinneren. Også Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch deltok i rittet.

Stygg ulykke
Det var ikke bare syklistene som stod for dramatikken under den 107. utgaven av Paris-Roubaix.

Ti mennesker ble skadet, tre av dem alvorlig, da en motorsykkel krasjet inn i en flokk tilskuere, melder NTB.

— En motorsykkel kjørte inn i en gjeng tilskuere langs veien, var alt en talsmann for redningsarbeiderne kunne si, ifølge NTB.

Ut i fra tv-bildene virket det som om tilskuerne var kommet seg ut i veien da motorsykkelen og rytterne kom kjørende, men

HADDE SINE UHELL: Heller ikke Boonen unngikk uhell i prøvelsen Paris - Roubaix. Belgieren måtte både tåle en punktering og et ublidt fall, men kom seg på sykkelen og triumferte for tredje gang inne på velodromen i Roubaix.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol
HADDE SINE UHELL: Heller ikke Boonen unngikk uhell i prøvelsen Paris - Roubaix. Belgieren måtte både tåle en punktering og et ublidt fall, men kom seg på sykkelen og triumferte for tredje gang inne på velodromen i Roubaix.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling