Hushovds svarte dag

Beina sviktet og Thor Hushovd mistet all lyst til å sykle fort på gårsdagens Tour de France. Nå krysser han fingrene for at det bare var en dårlig dag.

NOIRMOUTIER (Dagbladet): Thor Hushovd virket svært skuffet og så sliten ut da han kom i mål i Noirmoutier i går. 27-åringen hadde ingen store forhåndsforhåpninger til tempoetappen, men det gikk langt dårligere enn han hadde forventet.

2,58 bak vinneren

-  Når en sliter utpå der og nesten ikke får sykkelen framover engang, begynner en å tenke, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

I NM forrige uke vant han tempoen etter et veldig godt løp. I går, iført den norske mestertrøya, sviktet det totalt og endte helt nede på 153. plass, 2 minutter og 58 sekunder bak vinneren David Zabriskie.

Det er mye på en 19 kilometer lang tempoetappe.

-  Ga opp

-  Når jeg ikke får det til, er liksom alt feil. Jeg merka at det tunge beinet ikke fungerte, og da gjør jeg alt feil. Når det går så tungt og en får høre hvordan en ligger an mot de andre, synker moralen, sier Hushovd.

-  Jeg prøvde, men litt før tikilometeren skjønte jeg at det var for langt fram, og tenkte at det ikke var den etappen her som er viktig. Da ga jeg på en måte opp, for jeg hadde ikke klart å hente inn det jeg lå bak på en god dag engang.

 TUNG ÅPNING:  Sykkelproff Thor Hushovd var svært skuffet etter å ha kommet inn til en 153. plass under gårsdagens tempoåpning av Tour de France. -  Jeg merka at det tunge beinet ikke fungerte, og da gjør jeg alt feil, sier Hushovd. Foto: Daniel Sannum Lauten
TUNG ÅPNING: Sykkelproff Thor Hushovd var svært skuffet etter å ha kommet inn til en 153. plass under gårsdagens tempoåpning av Tour de France. - Jeg merka at det tunge beinet ikke fungerte, og da gjør jeg alt feil, sier Hushovd. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Olympiatoppens Atle Kvålsvoll fungerer som en slags manager for Hushovd. Han så tidlig at gårsdagen ikke vil ende med et topp resultat for Grimstad-syklisten.

Nullstiller seg

-  Når Thor sitter langt framme på setespissen, vet jeg med én gang at det ikke stemmer. Vi får håpe vi har hatt årets svarte dag, sier trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

Det samme gjør Hushovd, som føler seg nesten helt sikker på at det løsner i dag.

-  En begynner å tenke når det går så tungt og skjer det i morgen også, har jeg nok mange spørsmål, men tempo- og landeveisritt er to helt forskjellige ting. Å sykle alene her er noe annet enn å spurte i 200- 300 meter. Jeg kommer til å nullstille meg i dag og være helt klar til ny etappe.

Usikker

Og det positive for Hushovd er at heller ingen av rivalene i kampen om den grønne poengtrøya klarte å komme seg inn til en topplassering i går. Dermed stiller de med blanke ark på dagens 181,5 kilometer lange etappe mellom Challans og Les Essarts.

-  Det helt optimale er å sette fire, fem av våre menn i starten de to, tre siste kilometerne og at jeg kan bli dratt fram helt til det gjenstår 200 meter. Men det er vanskelig å få til det, sier Hushovd.

Og han er usikker på om det fungerer, for årets Crédit Agricole-mannskap har veldig lite sykkeltid sammen.

-  Vi får begynne å øve i morgen, humrer Thor Hushovd.