Hushovds ulovlige kontrakt: - Alle gjør det sånn

Lagsjefen han ikke kom overens med vil endre reglene.

BRØT REGLENE: Thor Hushovd forteller at de færreste følger sykkelsportens overgangsregler. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BRØT REGLENE: Thor Hushovd forteller at de færreste følger sykkelsportens overgangsregler. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (procycling.no): Med selvbiografien «Thor» lettet Hushovd på sløret rundt hva som foregår når nye kontrakter skal skrives i sykkelsporten.

Tilsynelatende er det frenetisk aktivitet fra 1. august og i ukene som følger hvert år da UCIs regelverk sier at lag kun kan skrive kontrakter med nye ryttere fra 1. august til og med 20. oktober.

Så er ikke tilfelle.

Brøt med spilleregleneHvert år ser vi at særlig mange overganger blir offentliggjort 1. august og dagene like etter da kontrakten er ferdigforhandlet og signert av både lag og rytter lenge før august.

Hushovd gjorde det samme da han signerte for BMC 4. april 2011 mens han var Garmin-rytter.

Han brøt regelverket.

- Dessverre er det sånn. 1. august er rett og slett litt for sent på året. Det er en regel som er der, men som ikke mange respekterer, sier Hushovd til procycling.no på pressekonferansen i forbindelse med boklanseringen.

Overraskende tilbudFor de profesjonelle lagene er det for sent å først i august begynne forhandlinger med dem de ønsker for neste sesong. De vil få på plass rytterne så tidlig som mulig og ha forutsigbarhet på lagets utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer