Huskelista

Philip Vatnar Selnes (13) er klar for Norway Cup. Han har fått med seg det viktigste: Fotballutstyr. Her er Dagbladets liste over alt du må huske å ta med deg før avreise Ekebergsletta.

Midtbanespilleren på Gullvikmoens småguttelag fra Namsos har alt pakket og klart for årets fotballbegivenhet. - Fotballutstyret er viktig. Og andre ting man trenger, som badetøy, håndklær, sovepose og mye klær, forteller Philip til Dagbladet. Det er mye som skjer på Ekebergsletta og i Oslo utenom fotballen. Derfor kan det være lurt å ta med noen lommepenger også. Philip jobber litt hos faren i sommer, men regner med at ikke alle oppsparte midler går med under Norway Cup. - Regner med at jeg får penger til turen, sier han.

Autografblokk

Ta med penn og papir. Det kommermasse kjendiser til Ekeberg i løpet av uka. Allerede søndag, under åpningsshowet, kan du se og kanskje treffe stjerner som Opus X, Cape, Multicyde, Infinity og Spin Up. Det er også muligheter for å treffe på Tippeliga-spillere på Ekeberg.

Varme klær

Selv om det er varmt i Oslo i begynnelsen av Norway Cup, er sommer i Norge ingen solgaranti. Det kan bli kaldt om kvelden.

Fotballsko

Selvsagt. Det viktigste. Leggskinn er påbudt. Sure strømper kan være godt å skifte. Fotballstøvler hender det at noen glemmer. Det holder med faste knotter. Men skulle det bli dårlig vær utover i uka, må en del kamper gå på grus. Da kan det være greit med grussko. Pussesaker. Ordentlige fotballspillere pusser skoa sine. Da varer støvlene lenger.

Penger

Det er mye å bruke penger på. Is, brus, kino, diskotek og tivoli, for å nevne noe. På sletta er det mange salgsboder. Der kan du også få kjøpt sportsutstyr.

Radio

Norway Cups egen radiostasjon er på plass. Hver dag sender mPETRE fra Ekebergsletta, med Howard som programleder. Du finner sendingene på FM 97,0 i Oslo. TV2 vil også ha sendinger hver dag fra Norway Cup mellom 19.30 og 20.00.

Legitimasjon

Alle spillerne må ha skikkelig legitimasjon med bilde. Dette er nødvendig dersom noen legger inn protest mot at laget ditt benytter for gamle spillere.

Hårgele

Hver kveld er det alkoholfritt diskotek på Broadway i Karl Johans gate. Her er det fest for alle deltakere mellom 18.00 og 22.00.

Vannflaske

Det er spådd tropevarme søndag - opp mot 30 grader i skyggen. Drikk masse - hele dagen. Ta gjerne med deg en bøtte og svamp i tillegg.

Deltakerkort

Det får du tildelt ved ankomst. De som skal bo på Norway Cup-skolene og ha mat, får et A-kort. Andre kan kjøpe et såkalt D-kort. Da får du de samme fordeler som ved et A-kort, minus overnatting og bespisning. Noen fordeler:

 • Fri bruk av busser, bane og trikk i Oslo
 • Gratis inngang på Frognerbadet og Tøyenbadet
 • Gratis inngang på en rekke museer
 • Norway Cup T-skjorte og lagbilde
 • Inngang til minigolfen på Ekeberg

  Sovepose og liggeunderlag


  Selv om det er mye som skjer, må du hvile. Uten søvn går det dårlig på banen. Det forventes at alle er i seng mellom 23.00 og 06.00.

  Toalettsaker


  Du skal være svett under en fotballkamp. Men etterpå er det fritt fram for å dusje og lukte godt før diskotekbesøket.

  Badetøy


  Frognerbadet og Tøyenbadet er åpent. Det er også Oslofjorden. Oslo har mange badestrender å by på. Badevannet holder rundt 20 grader - det er bare å hive seg uti.

  Fotoapparat


  Kanskje du har lyst til å forevige flørten fra Ekebergsletta.

  Godt humør


  Det viktigste er ikke å vinne, men å ha det gøy. Med godt humør blir Norway Cup et minne for livet.