I BAKKEN: Det er ikke stort Vegard Stake Laengen husker fra hendelsen, men velten i Flandern rundt utelukker hans start i Paris-Roubaix. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I BAKKEN: Det er ikke stort Vegard Stake Laengen husker fra hendelsen, men velten i Flandern rundt utelukker hans start i Paris-Roubaix. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Stake Laengen i stygt fall:

- Husker bare at jeg våknet opp i ambulansen

Dramatisk Flandern-sorti skrinlegger Roubaix-ambisjoner.

(procycling.no): Den store brosteinsklassikeren Paris-Roubaix vil foregå uten Vegard Stake Laengen på startstreken. UAE Team Emirates-rytteren pådro seg en lett hjernerystelse i en velt under Flandern rundt sist søndag.

LIVE: Følg hele Paris-Roubaix via sykkelnettstedet procycling.no!

- Jeg er bare glad for at det gikk relativt greit i den krasjen, sier Asker-mannen til procycling.no.

Uhellet inntraff, ifølge hovedpersonen selv, et sted mellom Oude Kwaremont og Paterberg. Hodet fikk hardest medfart, og han ble straks brakt til sykehus i ambulanse.

- Jeg tilbragte en natt på sykehus, og har ikke rørt sykkelen siden. Det er sjanseløst med Paris-Roubaix, innrømmer han.

Erstattes av Modolo

Nordmannen erstattes med formrytteren Sacha Modolo som ble nummer seks i forrige helgs flamske storklassiker.

Det øvrige UAE-laget til Paris-Roubaix består av italienerne Matteo Bono, Roberto Ferrari, Andrea Guardini, Marco Marcato, Oliviero Troia og Federico Zurlo, samt sloveneren Marko Kump. Marcato er ventet å lede laget i søndagens brosteinsmonument.

Uteblivelsen fra Paris-Roubaix er enda et skudd for baugen i Stake Laengens klassikersesong. 28-åringen startet derimot meget oppløftende med en solid 16.plass i grusveiklassikeren Strade Bianche. Etter en gjennomkjøring i Tirreno-Adriatico ble han uheldigvis syk etter Milano-Sanremo.

Sykdommen satte nordmannens prestasjoner tilbake. I oppkjøringen til Flandern rundt måtte han bryte De Panne Tredagers. Velten i Flandern satte således en ulykksalig punktum for Asker-rytterens vårklassikere.

- Våknet opp i ambulanse

Søndagens brosteinsklassiker var rittet han hadde pekt seg ut denne våren.

- Det er surt med motgang, innrømmer Stake Laengen som likevel presiserer at det kunne ha gått enda verre med hodesmellen i Flandern.

- Jeg husker bare at jeg våknet opp i ambulansen, konstaterer han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!