KAN SKRIVE HISTORIE: Wigans Ali Al Habsi spilte tidligere for Lyn. Nå kan han skrive historie med Wigan. Foto: AFP /PAUL ELLIS
KAN SKRIVE HISTORIE: Wigans Ali Al Habsi spilte tidligere for Lyn. Nå kan han skrive historie med Wigan. Foto: AFP /PAUL ELLISVis mer

Husker du denne karen?

Ali Al Habsi vil skrive fotballhistorie i England.

Tidligere Lyn-keeper Ali Al Habsi kan bli første spiller fra Oman i en engelsk FA-cupfinale.

Al Habsi har vært ute av Wigan-laget i lang tid, men sto i lørdagens 2-0-seier mot Millwall. Den seieren tok Wigan til finale i den prestisjefylte turneringen.

31 år gamle Al Habsi står med 91 landskamper for Oman. I 2010 var målvakten tilskuer på Wembley da Chelsea slo Portsmouth. Siden har han drømt å få spille i FA-cupfinalen. Da må han vinne keeperduellen med innleide Joel Robles.

- Jeg har gått glipp av noen kamper i serien. Det er managerens avgjørelse, men vi har en stor stall og alle må være klare dersom de får sjansen, sier Al Habsi.

- Det var en fantastisk følelse i semifinalen, og jeg ser for meg hvor stor en finale er, sier Al Habsi.

Målvakten spilte for Lyn i perioden 2003-2006. I 2010 så han FA-cupfinalen sammen med familien.

- Jeg sa til mor at hun måtte be for meg og at jeg en dag ville spille i finalen. En drøm har gått i oppfyllelse. Hun kommer til finalen, sier målvakten.

- Jeg blir den første fra Oman og Midtøsten som spiller i finalen. Alle er så glade. Jeg er stolt over meg selv og laget, sier Al Habsi.

Han kom til Wigan fra Bolton i 2011 etter et vellykket låneopphold.

(NTB)