Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Husker du denne målfeiringa fra 1994? Nå er gutten de vugget for også blitt fotballproff

Bebetos sønn klar for Sporting.

FEIRET MED VUGGING: Bebeto, som forøvrig scoret mot Norge i DEN kampen fire år senere, feiret scoringer i 1994-VM med bebyvugging. Nå er babyen blitt voksen og proff. Foto: EPA/ERGIO SOUZA/NTB Scanpix
FEIRET MED VUGGING: Bebeto, som forøvrig scoret mot Norge i DEN kampen fire år senere, feiret scoringer i 1994-VM med bebyvugging. Nå er babyen blitt voksen og proff. Foto: EPA/ERGIO SOUZA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bebeto ble verdenskjent for sin vugge-feiring under fotball-VM i 1994. 23 år senere har sønnen han jublet for, skrevet femårskontrakt med portugisiske Sporting.

Mattheus Oliveira har gått i sin fars fotspor og blitt fotballspiller. Han startet karrieren i Flamengo og har spilt to sesonger i Estoril før han denne uken signerte for Sporting.

Allerede to dager gammel ble Oliveiras navn kjent for en hel verden. Bebeto scoret Brasils andre mål i kvartfinaleseieren over Nederland (3–2) og feiret ved å vugge en imaginær babys siden han nettopp var blitt far.

Senere ble Bebeto og Brasil verdensmestere etter en dramatisk straffesparkkonkurranse mot Italia i finalen.

Sønnen Mattheus er offensiv midtbanespiller og koster Sporting rundt 19 millioner kroner. I kontrakten har han angivelig fått en utkjøpsklausul på svimlende 60 millioner euro (560 millioner kroner).

(NTB)