Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Husker du denne? Nå har kunstneren forsøkt seg igjen

Ble latterliggjort etter forrige forsøk.

NY SJANSE:  Emanuel Santos viser stolt fram den nye bysten. Denne gangen er det Cristiano Ronaldos lagkamerat Gareth Bale som er blitt foreeviggjort i metall. Foto: NTB Scanpix
NY SJANSE:  Emanuel Santos viser stolt fram den nye bysten. Denne gangen er det Cristiano Ronaldos lagkamerat Gareth Bale som er blitt foreeviggjort i metall. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Cristiano Ronaldo skulle avduket en byste av seg selv på Cristiano Ronaldo Airport på Madeira i mars, var det utseende som fikk all oppmerksomheten.

The Telegraph omtalte statuen som «forferdelig», mens BBCs Dan Walker kom med følgende kommentar: «Når du sender skulptøren et bilde av Niall Quinn i stedet for Cristiano Ronaldo.»

Det ble også laget et utall vitser i sosiale medier.

- Umulig

Det var den 40 år gamle Emanuel Santos som hadde laget bysten. Santos, som jobbet på flyplassen i Madeira fram til januar, brukte tre uker på jobben.

At han ble latterliggjort tok han ikke veldig tungt:

- Det er umulig å glede grekere og trojanere. Selv ikke Jesus klarte å gjøre alle fornøyde. Dette handler om smak, og det er ikke så lett som det ser ut. Jeg har sett arbeid av store kunstnere som følger samme prinsipp. Det som er viktig er innvirkningen dette verket har hatt, sier Santos ifølge Globo.

Ny jobb

Det er bettingselskapet Paddy Power som har fått kunstneren til å banke løs igjen. Det skjer i forbindelse med Champions League-finalen mellom Real Madrid og Juventus på lørdag.

Bysten skal vises fram i Cardiff. The Mirror skriver at det skal ha tatt 264 timer å lage bysten som koster rundt 250 000 kroner.

Også denne gangen er kunstneren fornøyd. Til The Mirror sier han:

Jeg er veldig glad. Jeg er stolt. Det er en ære for meg å lage en byste av Gareth bale, han er en dyktig spiller.

Også bettingselskapet er fornøyd med at Santos har fått utfolde seg igjen:

- Han er en legende - akkurat som fotballspilleren han har laget skulpturen av. Vi tror at de som kommer til byen for finalen vil like denne hyllesten til det walisiske vidunderet.

«NÅDELØS»: Cristiano Ronaldos 2016 ble hans beste år med både Champions League-seier og EM-gull. I dokumentaren får du et unikt innblikk i hvordan Ronaldo ble best i verden. Video: FourFourTwo Vis mer
Hele Norges coronakart