FEIRINGEN PÅ PLASS: Allerede for åtte år siden visste Jordan Larsson godt hvordan man skal feire mål på Celtic Park. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jeff J Mitchell
FEIRINGEN PÅ PLASS: Allerede for åtte år siden visste Jordan Larsson godt hvordan man skal feire mål på Celtic Park. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jeff J MitchellVis mer

Husker du denne vesle fotballgutten?

Nå snuser visstnok storklubbene på Jordan Larsson (15).

(Dagbladet): Bildet til høyre er tatt 25. mai 2004, og viser Henrik «Henke» Larsson med sønnen Jordan før den svenske legendens testimonialkamp på Celtic Park.

Nå har det gått åtte år, Jordan er blitt 15, og unggutten spiller fast på Högaborgs BK i svensk andredivisjon (fjerde nivå).

Han gjør det ikke verst heller, det har blitt flere mål denne sesongen, Jordan er tatt ut til landslagssamling med det såkalte P97-laget, og ifølge flere engelske medier følger nå engelske storklubber som Manchester United, Manchester City og Liverpool nøye med på framgangen til Henke junior.

Pappa Henrik maner imidlertid til ro.

- Det er bare spekulasjoner. Den dagen noe skjer kan jeg si noe, nå er det bare unødvendig, sier Henke til fotbollskanalen.se.

Pappa Larssons gener er trolig høyt verdsatt i flere klubber i Europa, etter vellykkede opphold i storklubber som Celtic, Manchester United og Barcelona.

Högaborg-trener Kenneth Karlsson mener likevel også at Jordan Larsson må få tid til å utvikle seg.

- For oss er det viktig å ikke legge noe ekstra press på ham, men bare la ham ha det morsomt og spille seg inn på laget. Både vi og Henrik er glade for at han ikke forsvinner inn i et ungdomsakademi, men tar denne veien i stedet, sier Karlsson til fotbollskanalen.se.

Henke Larsson startet selv karrieren i Högaborg før han avanserte til Helsingborg i 1992. Jordan Larsson har også tidligere gjort som sin far, da han trente med Feyenoords ungdomsakademi i 2010.

TAR DET PENT: Jordan og Henrik Larsson sammen i 2004. Henke prøver så godt han kan å la sønnen utvikle seg i fred og ro. Foto: SCANPIX/AP / Ian Stewart
TAR DET PENT: Jordan og Henrik Larsson sammen i 2004. Henke prøver så godt han kan å la sønnen utvikle seg i fred og ro. Foto: SCANPIX/AP / Ian Stewart Vis mer