Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Husker du Ivan «Vodka» Ukhov?

Nå har fyllefransen som alle lo av blitt Gull-Ivan.

(Dagbladet): Selv om russiske Ivan Ukhov (26) har vært i høydehoppeliten i flere sesonger, har han vært mest kjent for sin famøse opptreden under friidrettsstevnet i Lausanne i 2008.

I åpenbar alkoholpåvirket tilstand stilte Ivan til start i høydekonkurransen, der han sjanglet fram til lista og kastet seg ned på tjukkasen for å hvile litt, for full til å konkurrere.

Fikk advarsel for fyllehopping Klippene av den fulle russeren, som innrømmet å ha fått i seg litt for mange drinker med nasjonaldrikken vodka blandet ut med Red Bull, gikk sin seiersgang på nettet og millioner av mennesker fikk seg en god latter av en håpløse russeren. Vår egen høydehelt Steinar Hoen lo så han ristet av russeren som knapt kom seg over matta.

Selv forklarte Ukhov at han hadde kranglet med dama og derfor endte opp med å drikke vodka i stedet for vann under forberedelsene til konkurransen.

OL-GULL: Ivan Ukhov jubler for OL-gull under gårsdagens høydekonkurranse. Foto: Vesa Moilanen / EPA / NTB Scanpix
OL-GULL: Ivan Ukhov jubler for OL-gull under gårsdagens høydekonkurranse. Foto: Vesa Moilanen / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Det internasjonale friidrettsforbundet syntes imidlertid oppførselen var alt annet enn morsom, og ga Ukhov en kraftig advarsel mot å gjøre noe liknende igjen. Russeren stilte heller ikke i flere konkurranser resten av sesongen.

I dag kan Ivan Ukhov selv le, for i gårsdagens høydekonkurranse utklasset han konkurrentene ved å gå over 2,33 meter, 2,36 og 2,38 - alle høydene på første forsøk, før han rev i sitt forsøk på olympisk rekord på 2,40 og startet feiringen.

- Da jeg kom inn på stadion i morges, ønsket jeg bare å hoppe. Etter det første hoppet ble alt lett for meg, sier Ukhov etter seieren.

Hvor er skjorta mi? Men OL-konkurransen forløp seg ikke uten humper i veien for YouTube-helten fra 2008. Da han gjorde seg klar for forsøket på 2,33 - som i ettertid viste seg å være det avgjørende hoppet - kunne han ikke finne drakta si. Desperat lette russeren i bar overkropp etter drakta, uten å finne den.

Til slutt endte han opp med å låne en t-skjorte (!) av lagkamerat og tittelforsvarer Andrej Silnov. Men Ukhov beholdt roen, selv om utstyret ikke var i orden.

- Jeg fortsatte å hoppe høyere, men før første forsøk på 2,33 kunne jeg ikke finne drakta mi, sier Ukhov, som etter å ha hoppet over 2,33 på første forsøk fant en annen drakt og fikk satt på draktnummeret sitt.

Stiftet familie De personlige problemene fra 2008 er i hvert fall historie etter OL-gullet for russeren som fram til i går var kjent som Ivan «Vodka» Ukhov. Før fjorårssesongen fortalte Ukhov at det å stifte familie har gitt ham tryggheten og stabiliteten han trenger.

- Hvis det ikke var for familien min, kunne jeg ikke konkurrert på et så jevnt og høyt nivå, sa Ukhov, som har ei lita datter sammen med kona Polina.

DESPERAT: Iva Ukhov leter etter trøya si før første forsøk på 2,33 meter. Foto: NRK
DESPERAT: Iva Ukhov leter etter trøya si før første forsøk på 2,33 meter. Foto: NRK Vis mer

Den stabiliteten har ført til at Ukhov har vært den beste høydehopperen i hele år, og i går ble det hele kronet med OL-gull.

HVOR ER SKJORTA MI? Ivan Ukhov fant ikke drakta si før forsøket på 2,33 meter. Det gjorde ingen verdens ting, han lånte bare en t-skjorte av en lagkamerat og klarte høyden på første forsøk. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix
HVOR ER SKJORTA MI? Ivan Ukhov fant ikke drakta si før forsøket på 2,33 meter. Det gjorde ingen verdens ting, han lånte bare en t-skjorte av en lagkamerat og klarte høyden på første forsøk. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media