Husker du synkronsvømmeren Bill? I går vant han et historisk VM-gull

- Jeg kan ikke tro at dette har skjedd.

VM-GULL: Christina Jones og Bill May ble historiske da de vant den første mixed-duett-øvelsen i et VM noensinne. Foto:  EPA/PATRICK B. KRAEMER/NTB Scanpix
VM-GULL: Christina Jones og Bill May ble historiske da de vant den første mixed-duett-øvelsen i et VM noensinne. Foto: EPA/PATRICK B. KRAEMER/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mai skrev Dagbladet om synkronsvømmeren Bill May (36) som endelig fikk oppfylt drømmen om å delta i et VM.

Det skjedde etter at internasjonale FINA åpnet opp for synkronsvømming, som bare har vært forbeholdt kvinner til nå, for menn i konkurransesammenheng.

Og i går kom endelig dagen da Bill fikk konkurrere i VM, og det endte med gull i den historiske øvelsen Mixed-duett. Sammen med partneren Christina Jones (27) fikk duoen totalt 88.5108 poeng i russiske Kazan.

GULLGLIS: Christina Jones og Bill May feirer VM-gullet. Foto:  AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB Scanpix
GULLGLIS: Christina Jones og Bill May feirer VM-gullet. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke tro at dette har skjedd, sier Bill til BBC.

- Dette er fremtiden for synkronsvømming fordi vi har sett så mange sterke mannlige atleter her og jeg tror de vil hjelpe sporten med å gro, sier 36-åringen.

Bill May og Christina Jones viste fram et imponerende nummer i finalen, som blir omtal som «sexy».

Misfornøyd De russiske forhåndsfavorittene Aleksandr Maltsev og Darina Valitova tok sølvet med 88.2986 poeng. Maltsev er den eneste mannlige synkronsvømmeren fra Russland som deltar i VM. Han var skuffet over resultatet.

- Vi fikk for lav poengsum mens de andre helt klart fikk for mye poeng. Det er bittert, og vi er lei oss, sier Maltsev ifølge AP.

Italias Manila Flamini og Giorgio Minisini tok bronsen (86.3640 poeng) i øvelsen som ennå ikke er å finne på OL-programmet.

Vil til OL - Vi ønsker å være med i OL 2020. Det er vår drøm, sier May ifølge BBC.

Da muligheten åpnet seg for å delta i synkronsvømming tidligere i vår, la Bill May showkarrieren til side tvert for igjen å konkurrere profesjonelt.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

- Jeg kommer til å være ekstremt nervøs, samtidig har jeg ventet så lenge på denne muligheten, så samme hvordan det går, så vil det være det lykkeligste øyeblikket i mitt liv, uttalte Bill den gang.

GRASIØSE: Finale-rutinen blir beskrevet som sexy. Foto:  AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB Scanpix
GRASIØSE: Finale-rutinen blir beskrevet som sexy. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer