Husker du tallet 242?

Liverpool-fansen er på nostalgi-tripp.

GAMLE MINNER BLIR SOM NYE: Side 242 på tekst-tv var sida alle engelske fotballfans visste hva betød. Nå har du kanskje opplevd at noen du kjenner med Liverpool-sympatier har postet bildet av tabellen i helt andre kanaler enn tekst-tv.Skjermdump: Nrk.no
GAMLE MINNER BLIR SOM NYE: Side 242 på tekst-tv var sida alle engelske fotballfans visste hva betød. Nå har du kanskje opplevd at noen du kjenner med Liverpool-sympatier har postet bildet av tabellen i helt andre kanaler enn tekst-tv.Skjermdump: Nrk.noVis mer

(Dagbladet): Helt siden Liverpool inntok tabelltoppen i Premier League 1. september, har bilder av tekst-tvs side 242 florert i sosiale medier.

Den klassiske tekst-tv-tabellen fra den øverste ligaen i England har fått sin digitale renessanse blant alle Liverpool-supporterne fra tredve år og oppover.

Stor kanal
For det er nemlig dem som fortsatt bruker tekst-tv. I et forbausende stort antall.

- Vi har 600 000 daglige brukere, og det er overraskende mange selv om trenden er at det går nedover med tekst-tv. Toppen nådde vi i 2005, da hadde vi 1,5 millioner daglige brukere, forteller Erik Bolstad, redaksjonssjef i NRK Nye Medier, til Dagbladet.

Nyheter og sport
Det helt nøyaktige tallet for visninger av side 242 har ikke Bolstad mulighet til å sjekke. Tekst-tv sendes til brukerne, på samme måte som tv-signalet, og NRK har derfor ingen mulighet til å vite hvor mange som ser på hva til enhver tid.

Det de derimot vet, er antall brukere, og hva de stort sett leser der.

- Det er nyheter som er størst, med sport og sportsresultater på andreplass, forteller Bolstad.

Og det er altså et bilde av en tabell som nå har rast rundt på Twitter og Facebook i et par uker. Nesten litt merkelig, all den tid den samme tabellen er tilgjengelig fra et utall nettsteder, men det kan være noe med den nostalgiske følelsen av å se laget sitt toppe tabellen. På tekst-tv. Slik man gjorde før i tiden, da Liverpool var oftere å se på toppen av tabellen.

- Og så er fordelen til tekst-tv er at det er støyfritt, forutsigbart, og veldig tilgjengelig, forteller Bolstad.

KAN TEKST-TV: NRK-redaktør Erik Bolstad.Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
KAN TEKST-TV: NRK-redaktør Erik Bolstad.Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer