SOMMERENS MUSIKK:  - Hvis du synes vuvuzelaene var ille, vent til du får høre caxirolaen - en liten gul og grønn plastikkdings som bringes oss av det brasilianske sportsdepartementet, skrev Guardian da det nye instrumentet ble kjent. Foto: NTB Scanpix
SOMMERENS MUSIKK: - Hvis du synes vuvuzelaene var ille, vent til du får høre caxirolaen - en liten gul og grønn plastikkdings som bringes oss av det brasilianske sportsdepartementet, skrev Guardian da det nye instrumentet ble kjent. Foto: NTB ScanpixVis mer

Husker du vuvuzelaen? Hils på Brasils bråkebøtte

Et instrument du garantert vil høre under fotball-VM.

(Dagbladet): Få har klart å glemme lyden av vuvuzelaene som satte sitt preg på fotball-VM i Sør-Afrika for fire år siden.

- Jeg synes de burde bli forbudt. De gjør det veldig vanskelig å kommunisere med hverandre, og å konsentrere seg. Det er forstyrrende, og bidrar ikke noe som helst til atmosfæren, sa Spanias Xabi Alonso om instrumentene i forkant av mesterskapet i 2010.

Møt caxirolaen Og det spørs om spillerne kommer til å juble når de får høre hva brasilianerne har funnet på for å prøve å skape stemning under fotball-VM - instrumentet som kalles caxirola.

- Hvis du synes vuvuzelaene var ille, vent til du får høre caxirolaen - en liten gul og grønn plastikkdings som bringes oss av det brasilianske sportsdepartementet, skrev Guardian da det nye instrumentet ble kjent.

Til forskjell fra vuvuzelaen, som er et tradisjonsrikt instrument i Sør-Afrika, har Brasil funnet opp caxirolaen bare til ære for det forestående mesterskapet.

- En caxirola alene høres ut som to pinner som slås sammen. En mengde av dem høres ut som høylytt summing. Tusenvis av dem vil vil høres ut som et stadion fylt av rasende slanger, beskriver Guardian.

Instrumentet har blitt forsket på av universitetet i Santa Maria i Brasil, og de slo fast at man faktisk må ha hele 30 000 caxirolaer for å oppnå like høy lyd som én vuvuzela alene.

Bannlyst fra stadion En annen forskjell mellom vuvuzelaen og caxirolaen er at FIFA vernet instrumentet i Sør-Afrika, men har allerede bannlyst Brasils nye instrument - som forøvrig ser ut som en håndgranat.

Caxirolaen er ikke tillatt å bringe med seg inn på stadion - etter at banen ble pepret med instrumentet under en kamp i Brasil i fjor.

STOLT:  Brasils president, Dilma Rousseff, var stolt da caxirolaen ble lansert. Nå er den imidlertid blitt forbudt på fotballstadionene. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Brasils president, Dilma Rousseff, var stolt da caxirolaen ble lansert. Nå er den imidlertid blitt forbudt på fotballstadionene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men ettersom caxirolaen kan brukes utnfor arenaene under mesterskapet, går salgt likevel som varmt hvetebrød.

Det brasilianske sportsdepartementet har selvfølgelig også lansert ulike utgaver - slik at man kan samle caxirolaer for alle landene som deltar i VM-et.

Og selv om FIFA nekter publikum å bruke instrumentet underveis i kampene, selger de instrumentet på sine offisielle sider - og produktet er det som selger tredje-mest av det organisasjonen tilbyr som offisielle merch.

Lurer du nå på hvordan caxirolaen høres ut? Det kan du høre her.