Husker ikke når blodbehandlingen skjedde

Østerrikernes landslagssjef Walter Mayer har nå gitt fra seg lista over hvilke utøvere som fikk den omstridte blodbehandlingen under OL. Men han husker ikke hvilke dager handlingene ble utført.

Lei av dopinganklagene vurderer Mayer nå rettslige skritt for å beskytte seg sjøl og løperne sine.

- Det stinker av beskyldningene verdenspressen har kastet mot oss i en hel uke. Jeg har snakket med tilstrekkelig spesialister til å vite at vi også juridisk står hundre prosent på riktig side av loven, sier han til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Beklager sprøyter

Mayer forsvarer seg slik:

- Det finnes en normal dopingprosedyre. Da blir utøveren informert om A-prøven, og først når B-prøven viser seg positiv skal offentligheten informeres. Men vi blir anklaget hele tida. Dessuten må vel DNA-analysene som ble tatt fra blodposene de fant for lengst være ferdiganalysert, sier Mayer.

Han hevder at han i mer enn en uke har forsøkt å komme i kontakt med de rette folka i IOC. Men han snakker ikke med hvem som helst.

- Jeg kneler ikke for folk som sjøl ikke har rent mel i posen, sier han. Men Mayer er lei seg på vegne av rengjøringshjelpen som skar seg da hun fant avfallsrestene i det østerrikske huset.

IOC misfornøyd

- Det var skjødesløst, og jeg vet at jeg ikke har lov til å gi sprøyter. Vi er en rettsstat og for dette legger jeg meg flat, sier Mayer.

Lista over hvilke utøvere som har mottatt blodbehandlingen - og hvem som har utført den - sendte Mayer til IOCs medisinske kommisjon i Lausanne.

- De ville også vite på hvilke datoer dette ble utført. Men jeg har naturligvis ikke ført noen oversikt over dette, sier Mayer.

Patrick Schamasch, leder av IOCs medisinske kommisjon, sier til APA at Mayers redegjørelse ikke holder mål:

- Vi vil fortsette undersøkelsene. Om Mayer må komme hit til Lausanne for å bli avhørt, er fortsatt åpent, sier Schamasch.

  • Mikhail Botvinov og Christian Hoffmann går heller ikke i Falun til helga. Men de er påmeldt til femmila i Holmenkolla neste helg.
BLODBANK: Etter OL ble det funnet store mengder medisinsk utstyr i den østerrikske leiren. - Det var skjødesløst, og jeg vet at jeg ikke har lov til å gi sprøyter. Vi er en rettsstat og for dette legger jeg meg flat, sier østerrikernes landslagssjef Walter Mayer.