- Husker ikke sist jeg tapte en dødballduell

Wæhler om da han ble knust i lufta.

TAR ANSVARET: Kjetil Wæhler var langt nede etter tapet i Rotterdam i går kveld og tok ansvaret for den første scoringen hvor han mistet markeringen på Andre Ooijer.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TAR ANSVARET: Kjetil Wæhler var langt nede etter tapet i Rotterdam i går kveld og tok ansvaret for den første scoringen hvor han mistet markeringen på Andre Ooijer. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

|||ROTTERDAM (Dagbladet.no): Kjetil Wæhler var skuffet og nærmest overrasket over seg selv etter at han tapte hodeduellen som førte til Nederlands første scoring i går kveld.

Wæhler gikk opp da Rafael van der Vaarts crosser siktet ut André Ooijer inne i det norske feltet, men da ballen nærmet seg ble han knust i lufta av den nederlandske stopperen.

- Det er kjedelig, spesielt siden det blir så avgjørende der og da. Jeg kan ikke huske sist jeg tapte en duell etter dødball, da er det klart det er surt at den kommer her, sier Wæhler til Dagbladet.

Aab-stopperen har ingen god forklaring på hva som gikk galt i situasjonen, han mener posisjoneringen hans var grei helt til innlegget dukket opp.

- Vi ligger litt langt inn, og når ballen kommer så taper jeg rett og slett bare duellen. Sånt skjer, jeg må bare ta det på min kappe, sier han.

Også Nederlands andre scoring ble omtalt som enkel av nordmennene i går kveld.

Skuffet Knudsen
Arjen Robben hadde spiss vinkel da han fikk avslutte innenfor sekstenmeteren like etter pause, men fikk likevel tredd ballen forbi Knudsen i det lengste hjørnet.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke tar den, og det er synd. Jeg gjør et par redninger på tilsvarende situasjoner etterpå, så da er det synd at jeg ikke tar den. Det er ingen tabbe, men jeg skulle ønske jeg hadde reddet, sier Stabæk-keeperen.

Følelsen er vel uansett at Nederland hadde fått sine mål på et eller annet vis uansett. Flere i Nederlands leir mente etterpå at Norge framsto veldig defensive til å være et lag med kniven på strupen.

- Jeg skjønner det. Vi blir for halvhjerta på kontringene, og klarer ikke skape nok i etablert spill, det er det som er problemet, sier Kjetil Wæhler.

- Spesielt i andreomgang blir vi for baktunge. Men samtidig møter vi et fantastisk lag med enorme kvaliteter, og mot slutten føles det egentlig ganske kjørt, sier han.