-  Husker ikke spilleren

Robert Segal skrev avtale med John Obi Mikel før både John Shittu og Daniel Fletcher. Men agenten husker i dag verken avtalen eller spilleren.

Dagbladet kan i dag avsløre at britiske Segal er den mystiske «agent 003», den tredjen agenten - i tillegg til nevnte Shittu og Fletcher - som nærmest ut av det blå dukket opp i John Obi Mikel-overgangen sist uke.

Men i motsetning til de to andre agentene, hevder ikke Robert Segal at han er John Obi Mikels agent. Faktisk husker han verken spilleren eller avtalen han signerte med det nigerianske stortalentet 15. desember 2003.

-  Beklager

-  Jeg beklager at jeg ikke kan hjelpe deg, men jeg husker ærlig talt ikke noe av denne saken. Mikel er i alle fall ikke lenger representert av meg, men hva som har skjedd i denne saken kan jeg ikke forklare, sier Segal til Dagbladet.

Agenten representerte det britiske agentselskapet Sports Entertainment & Media Group (SEM) da han signerte avtalen med Mikel for halvannet år siden. Samme firma som John Shittu i dag arbeider for. Siden har Segal sluttet i SEM og driver i dag eget firma, hvor han har kjente spillere som Stephen Carr, Paul Robinson og Neil Lennon i sin stall.

-  Det er vanskelig for meg å kommentere denne saken, ettersom jeg ikke engang husker spilleren. Jeg kan derfor ikke si noe om hva som har skjedd i ettertid, sier Segal.

Hemmelig avtale

Hans avtale med Mikel, datert 15. desember 2003, er den hittil eldste kjente agentavtalen mellom John Obi Mikel og en agent - og Segal kan dermed være mannen som har de gyldige rettighetene til Lyn-spilleren som er solgt til Manchester United, men nå hevder at han ble presset til å skrive under for de røde.

Daniel Fletchers avtale er fra 23. juli 2004, mens det i fotballforbundets (NFF) 146 sider lange sammenfatning av saken ikke finnes noen avtale mellom Shittu og Mikel tidligere enn 23. april 2005 - signert i Oslo dagen etter at Mikel fylte 18 år.

Shittu hevder overfor Dagbladet at han har hatt kontrakt med John Obi Mikel i over to år, men avtalen som bekrefter dette, er ikke havnet på bordet i NFF.

To års gyldighet

FIFAs standard agentavtaler løper over to år. Segals avtale er dermed gyldig til 15. desember 2005. Ifølge Morgan Andersen kunne en agent ha sikret seg 15- 20 millioner kroner på Mikel-overgangen. Likevel skal Segal ikke ha noen planer om å hevde sin rett i denne saken.

Det reiser et par interessante spørsmål: Har Segal på et eller annet tidspunkt overdratt sin avtale med Mikel til sin tidligere kollega John Shittu i SEM? Representerte Segal og Shittu, som begge jobbet for samme selskap, John Obi Mikel på samme tidspunkt?

Det er det ingen som kan svare Dagbladet på. Dette er heller ikke lov i henhold til FIFAs regelverk, men firmaet Sports Entertainment & Media Group har grunn til å være bekymret dersom det er tilfelle.

Frist i dag

Lyn-direktør Morgan Andersen sier han ikke vet hvem som representerer Mikel. Det vet heller ikke Norges fotballforbund.

-  Mikel har minst tre agentavtaler som gjelder for samme tidsrom, sier lovsjef Thor Grønnerud i Norges Fotballforbund til Dagbladet.

Ifølge John Shittu er saken derimot krystallklar:

-  Jeg er agenten til Mikel. Jeg bryr meg ikke om Morgan Andersen aksepterer det eller ikke.NB! I dag er fristen for alle involerte parter i overgangsfarsen til å levere inn all relevant dokumentasjon til det internasjonale fotballforbundet (FIFA), som nå forsøker å komme til bunns i saken mellom Lyn, Manchester United, Chelsea og et kobbel av agenter og advokater.

GLEMT: Lyns såpehelt John Obi Mikel (t.h.) er allerede glemt av agenten han først skrev atale med. Her er Obi Mikel i kamp med Starts komet, Kristofer Hæstad.