- Husker nesten ikke hva du har gjort

Karoline Bjerkeli Grøvdal var skjelven før start — og leverte personlig rekord.

REKORDLØP: Karoline Bjerkeli Grøvdal har aldri løpt en raskere 5000-meter enn den hun levert i OL i dag. Men drømmen var en enda bedre tid og en plass i OL-finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REKORDLØP: Karoline Bjerkeli Grøvdal har aldri løpt en raskere 5000-meter enn den hun levert i OL i dag. Men drømmen var en enda bedre tid og en plass i OL-finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): Hun har tre gull fra U20-EM og i 2009 ble hun kåret til årets «Rising Star» av Det europeiske friidrettsforbundet.Etterpå har Karoline Bjerkeli Grøvdal hatt flere vanskelige år med nok av problemer.

I en periode slet hun med spiseproblemer og ble nektet å konkurrere. Det har hun lagt bak seg, men hun har også vært plaget av en rekke skader — også denne sesongen. Så sent som i mai kunne hun starte oppkjøringa for fullt.

I dag skulle OL-debuten komme for 22-åringen, og den tok hun vare på med å sette personlig rekord på 5000 meter. Den nye rekorden lyder på 15.24,86. Dessverre var det ikke i nærheten av å holde til avansement fra forsøksheatet, der hun ble nummer 13. Derfor er ikke Grøvdal helt fornøyd.

Preget av stunden - Det ble jo pers, men det har gått så bra på trening i det siste at jeg vet jeg er i bedre form enn det tida tyder på. Men det er veldig vanskelig å få til et maks løp under sånne omstendigheter, i hvert fall i en kvalik, sier hun til Dagbladet.

For romsdalsjenta fikk virkelig kjenne på trykket fra et fullsatt Olympiastadion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer