Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Husker nesten ikke hva du har gjort

Karoline Bjerkeli Grøvdal var skjelven før start — og leverte personlig rekord.

REKORDLØP: Karoline Bjerkeli Grøvdal har aldri løpt en raskere 5000-meter enn den hun levert i OL i dag. Men drømmen var en enda bedre tid og en plass i OL-finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REKORDLØP: Karoline Bjerkeli Grøvdal har aldri løpt en raskere 5000-meter enn den hun levert i OL i dag. Men drømmen var en enda bedre tid og en plass i OL-finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Hun har tre gull fra U20-EM og i 2009 ble hun kåret til årets «Rising Star» av Det europeiske friidrettsforbundet.
Etterpå har Karoline Bjerkeli Grøvdal hatt flere vanskelige år med nok av problemer.

I en periode slet hun med spiseproblemer og ble nektet å konkurrere. Det har hun lagt bak seg, men hun har også vært plaget av en rekke skader — også denne sesongen. Så sent som i mai kunne hun starte oppkjøringa for fullt.

I dag skulle OL-debuten komme for 22-åringen, og den tok hun vare på med å sette personlig rekord på 5000 meter. Den nye rekorden lyder på 15.24,86. Dessverre var det ikke i nærheten av å holde til avansement fra forsøksheatet, der hun ble nummer 13. Derfor er ikke Grøvdal helt fornøyd.

Preget av stunden - Det ble jo pers, men det har gått så bra på trening i det siste at jeg vet jeg er i bedre form enn det tida tyder på. Men det er veldig vanskelig å få til et maks løp under sånne omstendigheter, i hvert fall i en kvalik, sier hun til Dagbladet.

For romsdalsjenta fikk virkelig kjenne på trykket fra et fullsatt Olympiastadion.

- Det er sånn trøkk innpå der at du nesten ikke greier å huske hva du har gjort.  Jeg håpet jeg kunne springe fortere enn dette, men det er tross alt et OL, så nivået er høyt, og farta gikk høyt fra start, jeg hadde nok med bare å henge på, sier Grøvdal.

Og fortsetter:

- Jeg kjente i dag at jeg var litt tung i beina — litt skjelven, jeg var kanskje litt preget av stunden. Så det var bare å bite tennene i hop og finne en rytme. Jeg kom meg litt inn i det etter hvert i løpet, men jeg kjente at jeg var litt tung i beina.

Skadefri og smertefri - Hva hadde du håpet på?

- Tida i dag var egentlig ikke viktig. Jeg var offensivt og håpet jeg kunne kjempe om finaleplass, men når du ser det feltet og de farta, så er jeg egentlig fornøyd med at de ikke var lenger foran meg.

Uansett tar hun med seg en god erfaring — og hun reiser hjem fra London vel vitende om at kroppen endelig spiller på lag igjen.

- Nå er jeg skadefri, det er det viktigste. Jeg har ikke vondt noen plass, bortsett fra den smerten som kommer når man løper 5000. Jeg skadefri og gleder meg til resten av sesongen. Jeg håper jeg kan få en lang høstsesong og springe fort.

- Hva gjør du nå for å holde deg skadefri?

- Det siste året har det vært flere avbrekk på åtte-ni uker på grunn av skade, da er det klart du ikke får optimalisert. Nå har jeg kjørt litt safe på treningsmengden og ikke gjort noe drastisk — bare trent litt mindre enn det jeg er vant til og kanskje må gjøre. Nå må det trappes forsiktig opp, konstaterer hun.

10 000 i Rio? Det skal føre til at hun kommer til Rio-lekene om fire år som en vesentlig sterkere løper. Om det også da er 5000 hun satser på, er det for tidlig å si noe om.

- Det er ikke sikkert — det går i så fall oppover. Lenger. De kan hende jeg satser på 10 000, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal.

PYNTET FOR FEST: Bjerkelig Grøvdal stilte til start med fingernegler i norske farger. - Jeg har ikke lakket dem selv, sier hun med et smil til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PYNTET FOR FEST: Bjerkelig Grøvdal stilte til start med fingernegler i norske farger. - Jeg har ikke lakket dem selv, sier hun med et smil til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media