FULLSTENDIG UTMATTET: Håvard Bøkko fikk ikke engang av seg skøytene etter å ha gått i mål på 10 000-meteren i VM. I bakgrunnen er landslagslegen på vei for å se til ham.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FULLSTENDIG UTMATTET: Håvard Bøkko fikk ikke engang av seg skøytene etter å ha gått i mål på 10 000-meteren i VM. I bakgrunnen er landslagslegen på vei for å se til ham.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Husket ikke at han gikk i mål

Bøkko gikk helt i kjelleren og vant VM-sølv.

HAMAR (Dagbladet): Håvard Bøkko var best av de overvinnelige og vant sølv i allround-VM i Vikingskipet. Som vanlig var Sven Kramer i en klasse for seg og tok sitt sjette VM-gull i allround.

Med seks gull er Kramer historisk. Ingen annen har gjort det tidligere.

- Håvard må bare innse at han går i den samme epoken som tidenes beste skøyteløper, sier landslagstrener Jarle Pedersen om sølvet til Bøkko.

- Sølv er ikke nederlag i dag, fortsetter han.

Bittert
Selv er Bøkko litt i tvil om han synsdet er bittert å være god samtidig med mannen som ikke klarer å rote bort allround-gull.

- Tja, det er jo ikke noe jeg kan styre. Han er tidenes beste skøyteløper, sier Bøkko til Dagbladet.

Før den avsluttende 10 000-meteren var han ikke sikker på medalje. I samløp med belgiske Bart Swings måtte han ta ut absolutt alt for å holde belgieren bak seg.  I tillegg visste han at Ivan Skobrev kunne gå på hans tider i paret etter.

Smerte
I mål kravlet han seg inn på kunstgresset og lå langflat.

- Jeg følte jeg fikk ut alt. Jeg husker ingenting av de siste rundene eller rundetidene, sier Bøkko til Dagbladet.

- Det var bare smerte.

Nå venter VM på enkeltdistanser og verdenscupavslutning før blikket rettes mot OL og neste sesong.

- Det er fortsatt medaljer igjen å vinne denne sesongen, men jeg er glad det er en fridag i morgen, sier Bøkko.