I DOPINGSØKELYS: Claudia Pechstein er utestengt for doping i to år på grunn av mistenkelige blodverdier, men har aldri avlagt noen positiv prøve. Torsdag gjennomførte etterforskere husransakelse hjemme hos den tyske skøyteløperen i håp om å finne bevis.Foto: SCANPIX/AP Photo/Colin Braley
I DOPINGSØKELYS: Claudia Pechstein er utestengt for doping i to år på grunn av mistenkelige blodverdier, men har aldri avlagt noen positiv prøve. Torsdag gjennomførte etterforskere husransakelse hjemme hos den tyske skøyteløperen i håp om å finne bevis.Foto: SCANPIX/AP Photo/Colin BraleyVis mer

Husransakelse hos Pechstein

- En guffen følelse, sier den dopingutestengte skøyteløperen.

|||Skøyteløperen Claudia Pechstein fikk huset sitt gjennomsøkt torsdag.

Ti tjenestefolk fra et etterforskningsteam i Brandenburg startet ransakelsen tidlig på morgenen.

Avisen Berliner Morgenpost skriver at en tilsvarende razzia er gjennomført hos Helge Jasch. Han er en av topplederne i tysk skøytesport.

Etterforskningsledelsen håper å finne spor som kan avsløre bakmenn som er involvert i dopingsaker.

- Det er selvfølgelig en guffen følelse når huset blir ransaket, alle skuffer åpnet og PC-er sjekket. Men likevel er jeg glad det er gjort, sier Pechstein.

Veteranen Pechstein ble utelukket fra sport i to år på grunn av mistenkelige verdier i blodprofilen.

Hun har aldri avgitt en positiv dopingprøve.

Ingen tysk vintersportsutøver har vunnet så mye i OL som den femdobbelte gullvinneren, men i kampen for deltakelse i Vancouver har hun gått fra tap til tap etter at hun i fjor ble utestengt for doping på grunnlag av unormale blodverdier.

Etter å ha tapt i Idrettens voldgiftsrett i fjor høst, tok hun saken til sivil sveitsisk rett og tapte igjen. Nå fikk hun den stående CAS-domstolen, som samles under olympiske leker for å ta seg av hastesaker, til å se på saken i håp om å rekke OL, til ingen nytte.

(NTB)