Hussain (18) fikk nok etter to måneder i Vålerenga

Kom fra United i januar, nå går han til FFK.

BLE BARE TO MÅNEDER I VIF: Etzaz Hussain fikk bare 45 minutter for Vålerengas førstelag i vinterens treningskamper. Det var ikke hva han hadde forventet da han kom fra Manchester United i januar, og nå går ferden videre til Fredrikstad. Her er han i aksjon i en juniorturnering i Vallhall. Foto: Eirik Førde/Digitalsport
BLE BARE TO MÅNEDER I VIF: Etzaz Hussain fikk bare 45 minutter for Vålerengas førstelag i vinterens treningskamper. Det var ikke hva han hadde forventet da han kom fra Manchester United i januar, og nå går ferden videre til Fredrikstad. Her er han i aksjon i en juniorturnering i Vallhall. Foto: Eirik Førde/DigitalsportVis mer

(Dagbladet): I januar vendte Etzaz Hussain hjem til Norge etter å ha tilbrakt to år på akademiet og reservelaget til Manchester United.

Valget falt på Vålerenga, der han signerte en kontrakt på to og et halvt år.

- Det er naturlig at han havner her. Dessverre ble han hentet av United og der har han vært en stund. Nå kommer han dit han hører hjemme, sa Vålerenga-trener Martin Andresen til TV 2 den gang. 

- Jeg ville hjem og da var VIF et naturlig valg siden jeg er fra Oslo-området. Reservelaget til United og Tippeligaen er cirka samme standard. VIF har noe spennende på gang og jeg ville hjem. Så da VIF kom på banen, var valget enkelt, sa 18-åringen selv.

- Uenig om veivalgene framover
Men oppholdet hos fjorårets sølvlag i Tippeligaen ble av det særdeles kortvarige slaget. I dag annonserer Fredrikstad på sin hjemmeside at Hussain har skrevet under på en treårsavtale med dem.

- FFK er en stor klubb med fine tradisjoner, og dette var et enkelt valg. Jeg likte den første treningen jeg hadde med FFK og ser frem til å spille for klubben, sier det unge midtbanetalentet.

Da Martin Andresen fikk tilslaget på Hussain i januar, varslet han at det kunne bli en del spill både på rekruttlaget i 2. divisjon. I vinterens treningskamper har vært langt unna førstelaget og bare fått 45 minutter totalt.

- Vi er uenige om veivalgene framover, og vi ønsker Etzaz lykke til videre, sier VIF-direktør Truls Haakonsen.

Vålerenga ønsker ikke å kommentere overgangen ytterligere.

- Etzaz passer perfekt
I Fredrikstad virker han å være nærmere førstelaget.

- Vi har et meget ungt lag som er i full utvikling, og Etzaz passer perfekt inn i den profilen. Han kommer til et ungt og trygt miljø der alt skal ligge til rette for maks utvikling, sier FFKs sportssjef Joacim Jonsson til klubbens hjemmeside.

I FFK-TØY: Etzaz Hussain skal spille for nyopprykkende Fredrikstad. Foto: fredrikstadfk.no
I FFK-TØY: Etzaz Hussain skal spille for nyopprykkende Fredrikstad. Foto: fredrikstadfk.no Vis mer