AVGJORDE: FFK vant kvartfinalen i cupen 3-2. Det avgjørende målet ble scoret av FFKs nummer 20, Etzaz Hussain i den andre ekstraomgangen. 
Foto: Sara Johannessen / Scanpix
AVGJORDE: FFK vant kvartfinalen i cupen 3-2. Det avgjørende målet ble scoret av FFKs nummer 20, Etzaz Hussain i den andre ekstraomgangen. Foto: Sara Johannessen / ScanpixVis mer

Hussain (18) knuste Moldes drøm om The Double

Fredrikstad snudde kvartfinalen mot Molde.

(Dagbladet): Fredrikstad-Molde 2-2 (1-2) 3-2 etter ekstraomg.

Etzaz Hussain (18) avgjorde kvartfinalen med en perlescoring i det 118. minutt. Midtbanespilleren banket til fra langt hold og ballen gikk via en Molde-spiller og i kassa bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen. Fredrikstad stadion jublet vilt, og FFK er klare for semifinale.

- Jeg var ikke sikker på at den skulle gå inn. Det var et utrolig drama, men det er fantastisk å vinne, sier Etzaz Hussain til NRK.

- Trenerne har mast litt på meg om at jeg må score mål, så derfor var det ekstra godt å vise hva jeg kan, sier han.

FFK-trener Tom Freddy Aune var meget fornøyd med unggutten.

- Fantastisk deilig! Hussain har utviklet seg etter at han kom hit, sier Aune.

Hussain kom til FFK fra Vålerenga før denne sesongen.

Molde sløste med sjansene og trener Ole Gunnar Solskjær deppet etter cup-exiten.

- Jeg er skuffa, men vi spiller en god kamp. Spesielt i 2. omgang er vi gode, og det er en prestasjon vi kan være stolt av, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Det måtte ekstraomganger til for å skille lagene i dagens NM-kvartfinale. To angrepsvillige lag stod for fin fotball i hver sin omgang i en underholdende kamp. Nærmest i ekstraomgangene var Molde og Chukwu som headet en god sjanse like over.

Angan og Molde sløstemed sjansene. Flere ganger bommet spissen på målet fra god posisjon. Tidlig i andre omgang burde han punktert kampen for bortelaget. Spissen gav bortelaget riktignok ledelsen, på en mulighet selv ikke han kunne bomme på.

Store sjanser Fredrikstad startet kampen klart best, før Molde tok totalt over etter scoringene som snudde kampen før pause. Ti minutter før slutt utliknet imidlertid FFK. Celso Borges fant Askar med en nydelig stikker, og backen satte ballen sikkert i mål.

Foto: Sara Johannessen / Scanpix
Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer

I denne perioden hadde hjemmelaget kommet mye mer med i kampen. Nå var det FFK som presset. Vidar Martinsen kunne fort gitt hjemmelaget ledelsen, men headingen hans gikk like utenfor målet til Bugge Pettersen.

Tre minutter på overtid fikk Molde den siste sjansen før ekstraomgangene. Mostrøm satte ballen i stolpen fra kloss hold, og Chukwu fikk ikke stokket beina skikkelig til å sette inn returen.

Det var nesten et under at ikke Molde scoret flere mål i dag. I midten av den andre omgangen fikk også Mostrøm sjansen til å punktere kampen. Masalin dro på bærtur og målet stod åpent, men ballen ble headet unna på streken av FFK-forsvaret.

Hjemmelaget startet best Molde fikk kampens første sjanse allerede etter tre minutter. Amin Askar mister ballen og Angan er plutselig alene på åtte meter. Han brenner ballen langt over målet til Masalin.

Etter åpningen tok Fredrikstad fullstendig over kampen. Anført av en god Celso Borges tok hjemmelaget ledelsen etter kvarteret.

Gode FFK-kombinasjoner av Celso Borges, Andreas Landgren og Joachim Thomassen førte til at sistnevnte ble spilt fri på venstresida og la oppskriftsmessig 45 grader tilbake til Borges som skled ballen i mål.

Hjemmelaget fortsatte presset og hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Molde virker paralysert og skapte ikke noe før etter 40 minutter.

Snudde kampen på fem minutter Wolff Eikrem fikk muligheten på et frispark fra rundt 23 meter. Han svarte med å legge ballen fint i det nærmeste hjørnet til høyre for Masalin. Plutselig var Molde tilbake i kampen.

Etter scoringen handlet alt om Molde fram til pause. Først var Angan farlig frempå med en avslutning som Masalin reddet godt. Like etterpå var det bortelaget som var i ledelsen.

Molde kontret og ballen ble trillet til Wolff Eikrem. Midtbanespilleren slo ballen ut til Hoseth på kant som svarte med å legge ballen tilbake til Eikrem som fikk avsluttet. Ballen gikk via et FFK-bein og over keeper Masalin. Der dukket Angan opp og satte ballen enkelt i det tomme buret.