Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde med ni poeng etter tre kamper

Hussain-dobbel ga Molde full pott

Etzaz Hussain takket for tilliten og banket inn to raske mål.

SEIER: Etzaz Hussain scoret to mål for Molde i kampen mot Tromsø. Hjemmelaget vant til slutt 2-1. Foto: NTB scanpix/Svein Ove Ekornesvåg
SEIER: Etzaz Hussain scoret to mål for Molde i kampen mot Tromsø. Hjemmelaget vant til slutt 2-1. Foto: NTB scanpix/Svein Ove Ekornesvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Molde - Tromsø 2-1 (2-1)

(Dagbladet): Molde tok sin tredje seier av tre mulige mot Tromsø mandag kveld.

Likevel var ikke dagens kaptein, Vegard Forren, fornøyd med det han så.

- Følelsen akkurat nå er vel at det er de to dårligste omgangene vi har gjort så langt. Vi er ikke så gode som vi vil på hjemmebane, men tre poeng er det det handler om. Men de har ikke en sjanse utenom scoringen, og vi er gode defensivt, oppsummerte han overfor Eurosport etter kampen.

Ruleringseffekten

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær rår over en stor, god og bred stall, og virker å ville rullere i startelleveren fra kamp til kamp, selv så tidlig i sesongen.

Mandag var Fredrik Aursnes og Thomas Amang plassert på benken til fordel for Etzaz Hussain og Daniel Chima Chukwu, og Solskjærs grep ga umiddelbar effekt.

Aursnes har scoret to mål på sesongens to første kamper, men likevel var det Hussain som ble foretrukket på midtbanen mot Tromsø. Og også han viste at han vet hvor målet står.

To raske mål

Etter 23 minutter mottok Hussain ballen like utenfor hjørnet av 16-meteren. Med et par touch vendt han opp og tok med seg ballen litt inn i feltet, før han brente av mot nærmeste hjørnet. Ballen gikk hardt langs bakken og inn i nettet bak en utspilt Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet.

Sju minutter seinere gjentok det samme scenarioet seg, bare med en liten twist.

Igjen tok Hussain med seg ballen inn i motstanderens felt, men denne gangen byttet 25-åringen hjørne. Ballen curlet lavt rundt en forsvarsspiller, bak Kongshavn, og i det lengste hjørnet. Nok en gang måtte keeperen resignert plukke Hussains avslutning ut av nettmaskene.

- Man trenger ikke alltid å skyte hardt. Det er bare å treffe i hjørnet, smilte han i et intervju med Eurosport midtveis i kampen.

Finsk klassescoring

Molde var best og hadde sikret seg en fortjent ledelse etter Hussains to perlescoringer, men like før pause sikret Tromsø ny spenning i kampen.

For bare seks dager siden ble finske Robert Taylor hentet til klubben på lån fra svenske AIK, og midtbanespilleren presenterte seg umiddelbart. Og det på ypperlig vis.

Taylor mottok ballen i feltet, dro tunnel på Mathias Normann, og skrudde ballen lekkert høyt opp i lengste kryss. En vakker scoring av den finske landslagsspilleren. Han vil likevel ikke komme med lovnader om at det kommer liknende scoringer på løpende bånd gjennom sesongen.

- Ikke hver uke, en gang i året. Det var et flott mål, sa han fornøyd til TV-kanalen.

Full pot

Begge lag kjempet for nye scoringer i den andre omgangen, men det lykkes ikke helt for verken Molde eller Tromsø. Dermed gikk førstnevnte av med seieren og tre nye poeng var innkassert.

Molde har fått en drømmestart på sesongen, og er i ferd med å vise seg som en reell utfordrer til Rosenborg for første gang på fire år. Den gangen, i 2014, vant romsdalslaget serien.

I serieåpningen knuste de Sandefjord. I andre serierunde slo de Haugesund, og mot Tromsø sikret de, som eneste lag i Eliteserien, full pot etter tre serierunder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!