Hva driver du med her, Daniel Örlund?

Ga Molde en hjelpende hånd, men Mikael Dorsin reddet et RBK-poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rosenborg-Viking 1-1

Det var lagt til fire minutter. Tre minutter og 51 sekunder på overtid satte kaptein Mikael Dorsin inn målet som gjør at Rosenborg fortsatt bare har tapt én kamp denne sesongen.

Samtidig reddet han kvelden for lagkamerat Daniel Örlund, som dummet seg ut da Vidar Nisja sendte Viking i ledelsen i første omgang.

- For dårlig - Når kampen blir som den blir, er det skjønt å få et poeng. Men prestasjonen er altfor dårlig, fastslår Dorsin.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson innrømmer at det var bittert å se to poeng glippe:

- Vi gjøre en god kamp, ligger bra defensivt og kontrer bra. Det er surt å miste det på slutten. Vi kunne meldt oss inn i medaljekampen, medgir han.

Ett poeng for Rosenborg betyr at de har fire poeng opp til serieleder Molde.

Lurt av sola? Fra start var kampbildet tydelig. Rosenborg hadde ballen og styrte begivenhetene, mens Viking satset på hurtige overganger. Ingen av de to strategiene førte til mange store sjanser.

Men mål skulle det altså bli. Og det etter en keepertabbe som nok ga RBK-supporterne flashback til sesonginnspurten i fjor, da Daniel Örlund flere ganger feilet i avgjørende øyeblikk.

41 minutter var spilt da Vidar Nisja fyrte av fra minst 25 meters hold. Skuddet havnet i hanskene på Örlund, som imidlertid ikke maktet annet enn å styre den videre inn i sitt eget mål. Trolig spilte den lave kveldssola den rutinerte svensken et puss.

Tok grep I pausen - vel vitende om at Molde hadde slått Vålerenga 2-0 og overtatt ledelsen i Tippeligaen - tok RBK-trener Jan Jönsson grep. John Chibuike ble tatt av banen. Inn kom Rade Prica.

HER GÅR DET GALT: Daniel Örlund kommer nok til å huske denne tabben en god stund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HER GÅR DET GALT: Daniel Örlund kommer nok til å huske denne tabben en god stund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Det førte til noen farlige situasjoner foran Viking-keeper Rune Almenning Jarstein innledningsvis i andre omgang.

Men Viking fortsatte å være giftige i sine angrep, og etter 64 minutter måtte Daniel Örlund finne fram en redning av toppklasse for å hindre en dobling av Viking-ledelsen etter et farlig frispark.

Det tok 77 minutter før Rosenborg fikk ballen i nettet. Men dessverre for trønderne sto Rade Prica i offside da han satte inn returen, etter at Jarstein først på mesterlig vis hadde stoppet et skudd fra Mikkel «Mix» Diskerud - som burde ha scoret sitt første Rosenborg-mål.

Viktig redning Seks minutter før full tid fikk Daniel Örlund nok en gang vist at han faktisk er en god keeper, da han på mesterlig vis reddet Bjørn Anderssons gode heading fra kloss hold.

Dermed var altså Mikael Dorsins overtidsmål nok til å redde et poeng for Rosenborg

KAPTEINEN TOK ANSVAR: Her utlikner Mikael Dorsin til 1-1 på overtid mot Viking.
KAPTEINEN TOK ANSVAR: Her utlikner Mikael Dorsin til 1-1 på overtid mot Viking. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer