Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva driver du med her, Mourinho? Dekket seg til da han forlot treningsfeltet

Ferdig i Chelsea.

DEKKET SEG TIL: Da José Mourinho forlot Chelseas treningsfelt i Cobham i ettermiddag, dekket portugiseren, som vanligvis ikke er redd for litt oppmerksomhet, seg til på denne måten. Foto: Xposurephotos.com / NTB Scanpix
DEKKET SEG TIL: Da José Mourinho forlot Chelseas treningsfelt i Cobham i ettermiddag, dekket portugiseren, som vanligvis ikke er redd for litt oppmerksomhet, seg til på denne måten. Foto: Xposurephotos.com / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): José Mourinho fikk i dag sparken i Chelsea etter en vanvittig svak start på sesongen. De regjerende mestrene ligger helt nede på 16. plass i Premier League etter nesten halvspilt sesong.

Det ventes nå at nederlandske Guus Hiddink tar over londonlaget på midlertidig basis.

Mourinho skal ha fått beskjeden om at han er ferdig i Chelsea for andre gang på klubbens treningsanlegg i Cobham, utenfor London, i ettermiddag.

Avgjørelsen ble tatt av Chelsea-eier Roman Abramovitsj og klubbens styre.

Dekket seg til José Mourinho er vanligvis ikke akkurat en mann som er redd for å stå fram i offentlighetens lys, men da han ble kjørt i en Jaguar ut fra treningsanlegget i ettermiddag, dekket portugiseren til ansiktet med en svart hette.

I disse Star Wars-tider var det litt som å se erkeskurken «The Emperor», bedre kjent som «Sheev Palpatine» eller «Darth Sidious», om du vil.

Og her må vi legge til: Uten sammenlikning forøvrig!

Rykteflommen er i gang Mourinhos framtid er nå usikker, men til tross for at han har møtt skikkelig motgang for første gang i trenerkarrieren, kommer han fortsatt til å være svært attraktiv på trenemarkedet.

Ryktene er allerede i full gang, og AC Milan nevnes som en mulig neste destinasjon for portugiseren. Det samme gjør Manchester United, som ikke akkurat sprudler om dagen under Louis van Gaal.

TAKKER MOURINHO: Det gjør Cesc Fabregas, som var en stor suksess i Chelsea forrige sesong. Foto:  Charles Knight / REX Shutterstock / NTB Scanpix
TAKKER MOURINHO: Det gjør Cesc Fabregas, som var en stor suksess i Chelsea forrige sesong. Foto: Charles Knight / REX Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

José Mourinho gikk hardt ut mot Chelsea-spillerne etter tapet mot Leicester mandag, og hevdet at arbeidet hans ble forrådt.

En av spillerne det har ryktes at Mourinho har hatt et dårlig forhold til er Cesc Fabregas, men spanjolen la ut en aldri så liten hyllest til portigiseren på sin Instagram-konto i ettermiddag.

Der skrev midtbanejuvelen:

- Takk for alt du har gjort for meg. Jeg skylder deg mye, og vi kommer til å savne deg alle sammen. Lykke til i framtida, håper du er tilbake snart.

- Ræva dårlig TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt sier til Dagbladet at han ikke er veldig overrasket over at Mourinho nå er ferdig i Chelsea, med tanke på klubbens elendige resultater denne sesongen.

- Han har gjort en ekstremt dårlig jobb i høst, på mange vis. Jeg trodde kanskje han hadde så mange bonuspoeng i banken at han skulle klare å ri det av. Chelsea må ha råd til å avskrive en sesong i ligaen. Det går ræva dårlig, men om du ikke vinner kan du vinne andre ting, sier Thorstvedt.

Mourinho vant Premier League med Chelsea forrige sesong, men denne sesongen har vært omtrent som humpete som overhodet mulig for suksesstreneren.

Legebråk Det ble en stor sak da klubblege Eva Carneiro ble refset av Mourinho i første seriekamp for «ikke å forstå spillet». Det skal ha utviklet seg til å ha blitt full isfront mellom Carneiro og Chelsea, og legen har ikke blitt sett på benken siden.

Ellers har Mourinho måttet tåle å bli straffet etter å ha vært kritisk mot dommerne etter kamp. Gjennom karrieren har han faktisk betalt over to millioner i bøter i sin tid i Chelsea. Nå vanker det straff etter at han ble sendt på tribunen for å ha prøvd å ta seg inn i dommergarderoben i tapet mot West Ham i oktober.

TRIVELIG TYPE: Bildet av Mourinho på vei ut av Chelseas treningsfelt i ettermiddag, fikk tankene til å gå til Star Wars-skurken «The Emperor», bedre kjent som «Sheev Palpatine» eller «Darth Sidious» - uten sammenlikning forøvrig. Foto: NTB Scanpix
TRIVELIG TYPE: Bildet av Mourinho på vei ut av Chelseas treningsfelt i ettermiddag, fikk tankene til å gå til Star Wars-skurken «The Emperor», bedre kjent som «Sheev Palpatine» eller «Darth Sidious» - uten sammenlikning forøvrig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I starten av oktober så imidlertid Chelsea seg nødt til å ta til orde og frede Mourinho. Slike meldinger ender sjeldent positivt, noe det heller ikke gjorde for Mourinho.

Nå er han ferdig i klubben for andre gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media