SIKTER MOT STØRRE POKAL: New York Rangers-gutta poserer med pokalen de fikk for seieren i Eastern Conference i NHL-sluttspillet. Nå venter jakten på den største pokalen, i finalenspill mot enten LA Kings eller Chicago Blackhawks. Foto: Bruce Bennett / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SIKTER MOT STØRRE POKAL: New York Rangers-gutta poserer med pokalen de fikk for seieren i Eastern Conference i NHL-sluttspillet. Nå venter jakten på den største pokalen, i finalenspill mot enten LA Kings eller Chicago Blackhawks. Foto: Bruce Bennett / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Hva er det du har røyka?

Rangers-treneren trodde ikke de ville nå finalen.

(Dagbladet): Alain Vigneault har tatt Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers til finalen i Stanley Cup-sluttspillet i sin første sesong som hovedtrener for verdens mest glamorøse hockeyklubb.

Men sesongen startet på ingen måte godt for Vigneault og Rangers. Klubben sleit lenge i grunnspillet, og så tidlig i sesongen ikke ut som en Stanley Cup-finalist.

Det innrømmer også Vigneault selv.

Byttet jobb - Om noen hadde sagt til meg tidlig i sesongen at vi ville komme til Stanley Cup-finalen, så ville jeg nok sagt «hva er det du har røyka», sa New York Rangers-sjefen til pressen etter nattens seier over Montreal Canadiens.

Men Vigneault - som tidligere har vært hovedtrener for nettopp Montreal , og Vancouver Canucks, fikk etter hvert dreisen på laget han tok over etter John Tortorella i New York.

Tortorella og Vigneault endte forresten opp med å bytte jobb. Tortorella fikk den ledige jobben som Vigneault etterlot seg i Vanocuver.

Men sesongen har vært langt hyggeligere for den nye New York Rangers-sjefen enn for Tortorella i Vancouver:

Mens Vigneault kan heve glasset over å ha ført Rangers til Stanley Cup-finalen, så fikk John Tortorella sparken i Vancouver Canucks etter bare en sesong.

Beskjeden matchvinner Nattens to store helter i New York ble målscorer Dominic Moore og målvakt Henrik Lundqvist. Moore tonet derimot ned sin egen betydning for seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det var ikke min scoring som sendte oss til finalen. Det var innsatsen fra alle gutta som utgjorde forskjellen, scoringen var bare en del av det, sier matchvinner Dominic Moore.

- Skylder ham en øl Aller bakerst sto den kanskje største matchvinneren av dem alle, Henrik Lundqvist.

Supersvensken reddet samtlige 18 skudd fra Montreal Canadiens, inkludert en helt vanvittig redning med spaken etter et skudd fra Tomas Vanek.

- Den redningen var bare helt latterlig. Jeg skylder han en øl for den redninger der, sier Rangers-forsvarer Marc Staal.

I garderoben var det derimot lav champagneføring etter seieren, selv om Alain Vigneault har gitt gutta et par dager fri, før den første Stanley Cup-finalen starter onsdag til uka.

Gutta hadde mer enn nok med å ta inntrykkene over at de er finaleklare inn over seg.

- Det har ikke gått helt opp for meg at vi har fått denne muligheten. Disse mulighetene kommer ikke lett eller ofte, sier forsvarer Ryan McDonagh.