FOLK MÅ FÅ OPP ØYNENE: Ole Klemetsen mener at folk må få opp øynene for det han mener er et opphauset fokus på Cecilia Brækhus sine prestasjoner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FOLK MÅ FÅ OPP ØYNENE: Ole Klemetsen mener at folk må få opp øynene for det han mener er et opphauset fokus på Cecilia Brækhus sine prestasjoner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Hva er det egentlig folk hausses opp til å se på?

Ole «Lukkøye» Klemetsen synes Brækhus-kampen var trist.

(Dagbladet): Cecilia Brækhus (31) møtte den tidligere playboy-modellen Mia St. John (45) i ringen for tre dager siden. Boksekampen endte med en klar seier til Brækhus allerede i den tredje runden, noe som ikke kom som noen stor overraskelse på mange.

Flere mener at boksekampen var en «tullekamp», og at en aldrende bokser som St. John aldri skulle fått sjansen til å bokse en tittelkamp. Det synet deler tidligere proffbokser Ole «Lukkøye» Klemetsen (41).

- Jeg var en av de første som var litt negativ til kvinneboksing, men igjen så viser det seg at det kommer fram flere ting som underbygger det jeg sa. Jeg leste en artikkel på Aftenposten om at det er 30 boksere i hennes klasse, og da begynner vi å skjønne hva det er snakk om. Hva er det egentlig folk hausses opp til å se på? Jeg har selv møtt motstandere som aldri skulle ha vært i nærheten av en boksering. Det er trist at ei som kanskje er nummer 1 i verden møter ei som er ikke er i nærheten. Det viser at det ikke er så mange å ta av i kvinneboksing. Det blir som en liten familie, sier Klemetsen, som selv fikk med seg kampen i Danmark.

Ole Klemetsen sikter til denne kommentaren fra Kjetil Kroksæter som omtaler helgas oppgjør som en «bløff». Kommentatoren viser blant annet til at det i 2011 var 1193 menn og 30 kvinner i vektklassen til Brækhus.

Få opp øynene Klemetsen tror at folk der ute nå har begynt å få opp øynene for hva det er som skjer.

- Jeg føler at folk begynner å skjønne hva jeg sier. Hva er det egentlig vi ser? Jeg har selv vært lenge i bokseringen, og jeg vet kanskje mest om hvordan det er. Jeg sier ikke dette for å være negativ, og det har ingenting med Cecilia Brækhus å gjøre. Hun er veldig god hun. Hun er en god ambassadør for boksing. Jeg sier bare at det ikke er så mye å rope hurra for, og derfor gjør jeg det ikke heller, sier Klemetsen til Dagbladet.

Han mener folk selv må vurdere hvor stort dette er, og ikke stole blindt på det som blir servert i media.

- Media hausser det opp og syns det er gøy, det er helt i orden. Men hva er det egentlig vi leser om? Folk generelt vet veldig lite om boksing. Så blir det opp til folk å vurdere selv hva denne prestasjonen har å si i en idrettssammenheng. Jeg ønsker ikke å være negativ, men vi må få opp øynene. Jeg har ingen glede av å snakke det opp i skyene. Jeg må presisere at dette ikke har noe med Cecilia Brækhus å gjøre, sier Klemetsen.

Ole Klemetsen har tidligere uttalt seg om kvinneboksing. Han mener at han ikke ble riktig fremstilt da han uttalte at kvinner burde holde seg på kjøkkenet, og utdypet senere sitt syn på kvinneboksing til Dagbladet.