Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva er det med denne kampen?

Skjønner du ikke alt styret rundt en viss fotballkamp i morgen? Her kommer oppklaringen.

I uker, ja faktisk måneder, har den såkalte «ordkrigen» rast mellom Norge og Danmark. Den siste uka har det tatt fullstendig av.

Danskene har gått løs på kongefamilien og sexlivet vårt, og vi har svart på omtrent samme nivå. Eksperter har uttalt seg om den nasjonale betydningen av en slik rivalisering. Aviser, tv, radio og nettmediene, inkludert Dagbladet.no, har forhåndsdekket «Slaget i Parken» så kraftig at det har blitt en nyhet i seg selv.

Hva handler denne kampen egentlig om? Den inngår i EM-kvalifiseringen, men hva betyr utfallet for Norges sjanser til å nå europamseterskapet i Portugal neste sommer?

Norsk seier

For å starte mest mulig optimistisk: Vinner Norge i Idrætsparken i morgen, vil vi ha seks poengs forsprang på danskene. Samtidig vil vinneren av Romania - Bosnia-Herzegovina i morgen klatre opp på andreplass. Med uavgjort i den kampen, vil begge de to lagene ha 7 poeng, slik Danmark fortsatt vil ha med tap for Norge.

Uavgjort

Også uavgjort vil være et godt resultat for Norge. Vi vil beholde ledelsen i gruppa, og fortsatt ligge tre poeng foran Danmark, som trolig er vår sterkeste motstander. Romania eller Bosnia-Herzegovina vil kunne klatre ett poeng forbi Danmark med seier i deres oppgjør i morgen.

Dansk seier

Vinner danskene, tar de igjen Norge, og de nordiske brødrene vil toppe tabellen sammen med ti poeng. Dermed blir kampen mot Romania onsdag uhyre viktig, og vil framstå som en nasjonal øvelse i neglbiting.

Direkte kvalifisering

EM-kvalifiseringen er delt opp i ti grupper. De ti gruppevinnerne kvalifiserer seg direkte til Portugal 2004.

De ti toerne må ut i kvalifisering, der de møtes på hjemme- og bortebane. Vinnerne kvalifiserer seg.

Portugal er automatisk kvalifisert som arrangør.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE 2

Lag

S

V

U

T

Mål

P

Norge 

0

 7-2

10

Danmark 

1

1

 9-6 

 7 

Romania 

2

12-6 

 6

Bosnia-Herz. 

2

 4-5

 6 

Luxembourg 

4

4

0-13

 0 

Gjenstående kamper

I dag: Danmark-Norge, Romania-Bosnia-Herzegovina.

11. juni: Norge-Romania, Luxembourg-Danmark.

6. september: Bosnia-Herzegovina-Norge, Romania-Luxembourg.

10. september: Luxembourg-Bosnia-Herzegovina, Danmark-Romania.

11. oktober: Norge-Luxembourg, Bosnia-Herzegovina-Danmark.

Forstår du nå hvor viktig det er? Ikke? Da foreslår vi at du sjekker værmeldingen og planlegger andre aktiviteter en TV-titting. God pinse!

2-2: Her nikker John Carew inn 2-2 i hjemmekampen mot Danmark 7. september i fjor. Klarer Norge uavgjort i København i morgen, leder vi fortsatt EM-gruppa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media