Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hva er det runde tråkket?

Har du spørsmål til Knut Knudsen?

• Liker du å sykle? Meld deg inn i Sykle til jobben og kjemp om god helse og fine premier.

(Dagbladet.no): Knut Knudsen er en legende i norsk sykkelhistorie. Regner han sammen det han har syklet gjennom sin karriere hadde han kommet seg rundt jorda hele 14 ganger.

Han begynte å sykle tidlig, og fant fort ut at han ville sykle i hans fars sykkelspor. Faren var syklist før krigen og ble norsk mester i 1937.

Selv har Knut høstet flere premier. Blant dem kan gullmedaljen i München OL i 1972 nevnes, samt en rekke norske mesterskap både som junior og senior. I 1972 og 1973 ble det norske mesterskap på bane, 50 km tempo og 180 km landevei, i tillegg til VM gull i 1973 på 4000 meter forfølgelse.

For Knut betyr sykling fortsatt mye, selv om han lagt profflivet på hylla.

- Alle har hatt en sykkel, og vi husker alle den gangen vi lærte å sykle, sier Knudsen.

Han blir oppgitt over bedrifter som snakker om sykefravær, og mener flere bedrifter må satse på å skape en trivelig arbeidsplass.

- Er man syk er man syk, men trivselen kan man gjøre noe med ved å skape gode miljøer på en arbeidsplass. Bedriftsidretten kan være et slikt tiltak. Ved siden av å være sosialt er det viktig for de ansattes helse, sier han.

 Det norske lagtempolaget i sykling som tok en 4. plass under sommer OL i München i 1972. F.v. Arve Haugen, Thorleif Andresen, Knut Knudsen og Magne Orre. Foto: SCANPIX
Det norske lagtempolaget i sykling som tok en 4. plass under sommer OL i München i 1972. F.v. Arve Haugen, Thorleif Andresen, Knut Knudsen og Magne Orre. Foto: SCANPIX Vis mer

I intervjuet med Syklingens verden snakker Knudsen om det runde tråkket. Har du spørsmål til teknikk, karriere eller annet?

AMBASSADØR: KNut Knudsen stilte velvillig opp for Sykle til jobben-aksjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling