DRAMATISK: Skicross-kjørerne svevet over 50 meter i det siste hoppet før mål i den første kvartfinalen av dagens konkurranse. Det ble for langt til at den svenske storfavoritten Victor Norberg klarte å holde seg på beina. Sekundene som fulgte var episke. (AP Photo/Andy Wong)
DRAMATISK: Skicross-kjørerne svevet over 50 meter i det siste hoppet før mål i den første kvartfinalen av dagens konkurranse. Det ble for langt til at den svenske storfavoritten Victor Norberg klarte å holde seg på beina. Sekundene som fulgte var episke. (AP Photo/Andy Wong)Vis mer

- Hva er det som skjer her?

Svenskene føler gullet glapp i dette dramatiske fallet.

(Dagbladet): Det ble en helt utrolig avslutning på den første kvartfinalen i herrenes skicross-konkurranse tidligere i dag.

Den store forhåndsfavoritten var svenske Victor Norberg. Sammen med finske Jouni Pellinen, sveitsiske Armin Niederer og det russiske hjemmehåpet Egor Korotkov kjempet han om en av de to semifinalebillettene.

Viste klasse Sett i ettertid ga kanskje heatets start en indikasjon på det overraskende som skulle skje bare noen minutter seinere, for det svenske esset Norberg startet svakt.

Inntil kjørerne nådde midtpartiet av løypa, lå svensken helt sist. Da viste imidlertid Norberg sin klasse ved å manøvrere seg kattemykt fremover i feltet.


Inn mot det aller siste hoppet var balansen gjennopprett: Norberg var i tet, med russiske Korotkov like bak.

- Det blir svensk og russisk, konstaterte TV 2-kommentatorene Kasper Wikestad og Jonas Greve nærmest i kor.

En intens kamp Men det var før det uvirkelige siste hoppet:

- Hva er det som skjer her da?, utbrøt Wikestad.

SPEKTAKULÆRT: Her hopper skicross-kjørerne over 50 meter like før målgang. Svenske Victor Norberg ser her ut til avansere lett til semifinalen. AP Photo/Sergei Grits
SPEKTAKULÆRT: Her hopper skicross-kjørerne over 50 meter like før målgang. Svenske Victor Norberg ser her ut til avansere lett til semifinalen. AP Photo/Sergei Grits Vis mer

Etter et svev på over 50 meter, mistet Norberg balansen og falt - bare noen meter fra mållinja.

Farten var svært høy - Korotkov og finske Pellinen klarte derfor ikke å styre unna. Massevelten var et faktum, men én mann - tredjeplasserte Niederer - kom seg unna med et nødskrik, og kunne cruise uanfektet inn til seier.

I en liggende, skliende posisjon like bak, kjempet de tre ulykkesfuglene en intens kamp for å komme seg først over mållinja.

MØTTE PRESSEN: En preget Norberg møtte pressen etter at OL endte på mest mulig  dramatisk vis. Foto: Pontus Lundahl / TT
MØTTE PRESSEN: En preget Norberg møtte pressen etter at OL endte på mest mulig dramatisk vis. Foto: Pontus Lundahl / TT Vis mer

Til slutt måtte det et målfoto til for å skille de tre. Det viste at Korotkov var først. Dermed var de to nordiske alibiene ute.

- De skal vel ikke beskyldes for å ikke gi gass, disse gutta her. Dette var noe helt ut av en annen verden, kommenterte Greve.

Svenskene fortvilet Norberg var ikke like entusiastisk. Etterpå møtte han et samlet pressekorps som en slagen mann.

- Jeg er jævlig skuffet. Jeg begynte å rotere (i lufta) og da var det ingenting jeg kunne gjøre. Det er noe dritt, sier Norberg til Expressen om det skjebnesvangre hoppet.

UHELDIG: Victor Norberg trynet i det siste hoppet før mål. Det førte til en uvirkelig avslutning på herrenes kvartfinale i skicross. Like bak kom Egor Korotktov som måtte kaste seg ned i snøen for å unngå å krasje med svensken.
Foto: Pontus Lundahl / TT
UHELDIG: Victor Norberg trynet i det siste hoppet før mål. Det førte til en uvirkelig avslutning på herrenes kvartfinale i skicross. Like bak kom Egor Korotktov som måtte kaste seg ned i snøen for å unngå å krasje med svensken. Foto: Pontus Lundahl / TT Vis mer

Og om den smått komiske glidesekvensen ned mot mål forteller han følgende:

- Jeg håpet bare jeg kunne skli fort nok.

Den svenske landslagstreneren, Tommy Eliasson, føler Sverige «mistet» et sikkert gull.

MISTET KONTROLLEN: Svenske Victor Norberg bidro med til en massevelt like før målgang i kvartfinalen etter å ha falt på dette over 50 meter lange hoppet.
Foto: Pontus Lundahl / TT
MISTET KONTROLLEN: Svenske Victor Norberg bidro med til en massevelt like før målgang i kvartfinalen etter å ha falt på dette over 50 meter lange hoppet. Foto: Pontus Lundahl / TT Vis mer

- Jeg tenkte på alle banneord jeg kom på. Man blir bare så jævlig lei seg. Han (Victor) burde vunnet, han er den beste her, sier Eliasson til Expressen.

P.S: Frankrike sikret seg til slutt samtlige medaljer i konkurransen. Jean Frederic Chapuis tok gullet, mens Arnaud Bovolenta og Jonathan Midol fulgte på plassene bak.