- Hva er det som skjer med ham på landslaget?

Ronaldo «segnet om» av lettelse mens lagkompisene feiret.

NESTEN BARE LETTET: Da Silvestre Varela dunket inn vinnermålet fikk Cristiano Ronaldo ut et jubelbrøl, så falt han til bakken og ble liggende mens resten av lagkameratene jaget Varela i vill feiring. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGI LICOVSKI
NESTEN BARE LETTET: Da Silvestre Varela dunket inn vinnermålet fikk Cristiano Ronaldo ut et jubelbrøl, så falt han til bakken og ble liggende mens resten av lagkameratene jaget Varela i vill feiring. Foto: SCANPIX/EPA/GEORGI LICOVSKIVis mer

LVIV (Dagbladet): Silvestre Varela reddet mer enn bare tre poeng og fornyet håp om EM-kvartfinale med sin 3-2-scoring mot Danmark i går.

Trolig reddet han nattesøvnen til Cristiano Ronaldo også.

27-åringen har tidligere blitt kritisert for manglende glede når andre enn ham selv har scoret, men seiersmålet til Varela framkalte utvilsomt sterke følelser hos lagkapteinen.

Først skrek han ut i glede, så la han seg ned på ryggen inne i boksen mens de fleste lagkameratene feiret med innbytter Varela ute på sidelinja. Etter hvert kom Miguel Veloso bort til Ronaldo og ga ham en lang klem - han skjønte åpenbart at mange kilo lettet fra skuldrene til lagets største stjerne.

Hånet med Messi-rop
For Ronaldo misbrukte sjanser han normalt setter i blinde: Først tidlig i 2. omgang da Nani sendte ham alene mot keeper med en utsøkt bakromspasning, og så gjentok historien seg med de samme to spillerne i hovedrollene drøye ti minutter før slutt.

ORDKNAPP: Ronaldo ville bare snakke med portugisisk presse etter kampen. Presset, forøvrig, er enormt på Real Madrid-stjernen i hjemlandet. Foto: Tore Ulrik Bratland
ORDKNAPP: Ronaldo ville bare snakke med portugisisk presse etter kampen. Presset, forøvrig, er enormt på Real Madrid-stjernen i hjemlandet. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Begge ganger kunne Ronaldo sendt Portugal opp i 3-1. I stedet utliknet Nicklas Bendtner til 2-2, og publikum sørget for å gni det inn ved å rope navnet til portugiserens fotballnemesis, i hvert fall om man måler i personlige utmerkelser og toppscorerlister: «Messi, Messi, Messi».

Nå slapp Ronaldo å bli den store synderen, men han var naturligvis mannen alle ville snakke med i pressesonen etterpå. Han avfeide alle utenlandske journalister som prøvde seg, klappet en gammel kjenning fra engelsk presse på skuldra, og stoppet bare for de portugisiske reporterne.

Beskjeden hadde han fått av Portugals pressesjef allerede før han gikk inn i mixed zone.

- Danmark skapte mange vanskeligheter for oss, og til slutt var vi heldige som vant, sa Ronaldo, ifølge den portugiske avisa Abola.

STOPPET SUPERSTJERNEN: Stephan Andersen i Danmarks mål gjorde livet vanskeligere for Ronaldo i går. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alexander Demianchuk
STOPPET SUPERSTJERNEN: Stephan Andersen i Danmarks mål gjorde livet vanskeligere for Ronaldo i går. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alexander Demianchuk Vis mer

Han beklaget at han gjorde det så spennende.

- Ved flere anledninger kunne jeg gjort det bedre, men vi er fortsatt med i kampen om en kvartfinale og det viktigste var at laget vant.

En ting svarte han imidlertid treffsikkert på: spørsmålet om Messi-ropene fra tribunen:

- Vet dere hva han drev med på denne tiden i fjor? Han var på vei ut av Copa America i kvartfinalen.

Fant ... eh, godt
Ronaldo har bemerkelsesverdig dårligere statistikk for Portugal enn for Real Madrid hva gjelder scoringer.

KJEMPEMISS: Denne enorme sjansen i andre omgang ødela Ronaldo mest for seg selv. Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
KJEMPEMISS: Denne enorme sjansen i andre omgang ødela Ronaldo mest for seg selv. Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

«Cristiano Ronaldo har 111 mål på 100 ligakamper for Real Madrid. 32 mål på 91 landskamper. Hva skjer på landslaget? Utrolig», skrev TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter i går kveld.

Lagkameratene slår like fullt ring om sin nummer 7 hver gang de blir spurt.

- Cristiano er en av de beste spillerne i verden. Vi er kolleger, og han spiller for laget. Han har mye ansvar, både for oss og nasjonen. Kampen viste hvor profesjonell han er. Han gir alltid sitt beste for laget, sier Pepe til Dagbladet.

Nani understreker også kapteinens viktighet for laget - selv om han justerte seg selv idet han var i ferd med å bruke ordet «fantastisk».

- Vi har fantastiske spillere på laget, og han er selvfølgelig veldig viktig. Han trener veldig bra, og bidraget for laget er fant... eh, godt. Han hjelper til i forsvar og han angriper. Nei, han scoret ikke på sjansene sine, men det kommer flere kamper. Jeg er 100 prosent sikker på at han vil hjelpe laget, sier United-vingen.

Mager dansk trøst
Ikke mange keepere i verden kan skilte med å nekte Ronaldo scoring etter at han har kommet alene gjennom to ganger, men en av dem er Danmarks Stephan Andersen.

Det var likevel en mager trøst for ham akkurat i går.

- Nå er jeg selvfølgelig bitter over å ha tapt. Vi får se hvordan det føles i morgen. Men det er fint for selvtilliten å stoppe en av verdens beste spillere, sier han til Dagbladet.

Den første gangen leste han hvor Ronaldo ville plassere ballen, og la bare og ventet da avslutningen kom i hjørnet.

- Han kommer inn fra siden, og jeg prøver å få ham til å skyte dit jeg vil. Det lyktes jeg heldigvis med. Den andre gangen prøver jeg å bli stående. Heldigvis satte han den utenfor. 

- Hvordan oppleves det å hente inn 0-2, og ende opp uten poeng?

- Jeg er utrolig skuffet. Trøsten får være at vi viser fantastisk moral, sier Andersen.