- Hva er det ultimate sjekketrikset?

Bjørn Helge Riise og Melissa Wiik svarer.

(Dagbladet.no): I forbindelse med kommende ukes Norway Cup har Dagbladets Sportmagasinet spurt et knippe folk om hva de tenker om sjekking.

I papirutgaven finner du flere svar, men her er noen smakebiter fra to kjente fotballfjes.

MELISSA WIIK, ASKER-SPILLER

- Hva er det ultimate sjekketrikset?

-Jeg har aldri vært noen jeger på sjekketriks, men å få øyekontakt og smile er gode tips.


- Hva er den ultimate turn-offen?
-Når gutta klyper deg i puppen, eller tar deg på rumpa, får man ikke akkurat lyst til å bli bedre kjent. Da er man ferdig.


- Hvordan bør jeg ta kontakt med den jeg liker?
-Kanskje utfordre gutta til en triksekonkurranse, eller være med i en annen morsom konkurranse på sletta. Det pleier å være massevis å være med på. Da blir man lett kjent og har det moro.


- Hvor mye betyr utseende? Hvordan kler jeg meg på sletta?

-Utseende er jo det første man ser, men når man blir kjent er personligheten viktigst. Det er greit å gå med fotballklær, det går jo an å fikse seg litt på håret, og jeg spiller for eksempel med sminke selv. Det er uansett kult å se sporty ut.


- Hvordan vet jeg om jeg blir sjekket opp?

-Du aner jo litt om noen titter ekstra på deg eller prøver å få kontakt. Men det gjelder å være litt åpen og se etter signalene også.


- Bør jeg kline på første date?

-Nei, det er ikke noe must å kline på første date.


- Hvor finner jeg de kjekke guttene på Norway Cup?

-Se på fotballkamper. Følg med på hvem som er gode, det er ofte de tøffeste gutta som kommer langt. Følg med på sletta når det nærmer seg finaler, så møter man nok noen kjekke fotballgutter.


- Hvordan takler jeg avvisning?

-Ta det med godt humør. Det er så mange å velge mellom., så det burde ikke være noe stress.

- Hvordan bør jeg avvise en jeg ikke er interessert i?

-Vær hyggelig, og snill. Og si det på en ålreit måte.


- Hvordan er den perfekte Norway Cup-daten?

-Hmm… He-he. Det perfekte hadde jo vært om begge spilte hver sin finale, og møttes for å feire etterpå. Ellers kan man vel kanskje ta en tur på tivoli. Eller sitte i toppen av pariserhjulet på tivoliet og kysse litt, he-he.


- Hva gjør jeg etter Norway Cup? Hvordan holder vi kontakten?

-MSN og SMS er greit. Man bør møtes, ellers dabber interessen fort av. Ikke vent til neste Norway Cup, det blir for lenge.


- Fortell om din største sjekkeflause…
-Jeg har vel egentlig aldri hatt noen sjekkeflause. Jeg har ikke hatt tid til sånt. Jeg fant kjæresten min gjennom fotballen, og det er godt tips. Da har man samme interesser.


- Fortell om din beste sjekkesuksess!

-Jeg fant kjæresten min gjennom fotballen, og det er godt tips. Da har man samme interesser.Det er hyggelig når gutten kommer bort og prater. Det trenger ikke i utgangspunktet å være min type, men hvis han er interessant å snakke med, så er jeg åpen likevel. Det trenger ikke være noe mer opplegg enn det. bare gå bort å prat med jenta du liker.


- Har du tre tastetips for SMS-sjekking?
-1. Ikke skriv for mange forkortelser. 2. Vær forsiktig med å skrive «hei sexy»og liknende hvis dere ikke er kjærester. 3. Ikke send nakenbilder eller vær grov i språket!

BJØRN HELGE RIISE, LSK-SPILLER:

- Hva er det ultimate sjekketrikset?

-Det ultimate? Fy f… jeg vet om mange dårlige, he-he. Gå bort, spør om du kan spandere noe, kom i snakk, og ta det derfra.


- Hva er den ultimate turn-offen?

-Å være for cocky., kjekkas, så mister jentene interessen. Vær ydmyk, men vis selv om du viser selvtillit.


- Hvordan bør jeg ta kontakt med den jeg liker?

-Kom i prat. er det beste. Hvis du er litt pysete, som jeg var med samboeren min, spør om nummeret og flørt på SMS. sender noen søte meldinger. , før man avtales å treffes igjen. Det fungerte for meg, he-he.


- Hvor mye betyr utseende? Hvordan kler jeg meg på sletta?
-Utseende betyr en del, men mest betyr selvtillit og utstråling. Har jenta ræva personlighet, mister man interessen uansett. Fotballtøy er greit på sletta, men fiks deg på kvelden.


- Bør jeg kline på første date?

-Helt greit for meg! Men ikke kast deg over jenta.


- Hvor finner jeg de søte jentene på Norway Cup?
-Tivoli er et bra tips. I hvert fall var det sånn på Dana Cup, på kveldene var det der det skjedde.


- Hvordan takler jeg avvisning, og hvordan avviser jeg noen?

-Det spørs jo åssen man blir avvist, men jeg tror ingen liker det akkurat. Men Går man inn for å ta kontakt, må man akseptere at man kan bli avvist. Vær høflig, ikke mist motet, og prøv igjen.

- Hvordan bør jeg avvise en jeg ikke er interessert i?
-Vær høflig. Hvis du har kjæreste si «beklager jeg er ikke singel». Hvis du er singel, sier du «beklager, men jeg tror ikke vi passer så bra sammen». Ikke be gutten ryke og reise, liksom.


- Hvordan er den perfekte Norway Cup-daten?
-Se noen kamper sammen, og dra på tivoli. Det er moro.

- Hvordan holder vi kontakten etter Norway Cup?

-Skriv meldinger og snakk på Facebook. Det er mye lettere nå enn før. Hvis man holder kontakten en stund, kan man reise å besøke hverandre.


- Fortell om din største sjekkeflause!

-Off… Jeg har ingen. Jeg møtte samboeren min da jeg var 17 år. Jeg hadde sjekket opp to damer før det, og de ble jeg kjæreste medDet mest pinlige som har hendt meg i forbindelse med sjekking, var da jeg var på byen i Lillestrøm. Jeg sto i lag med to av konene til noen andre på laget, da Ei skikkelig full dame kom bort. Hun gikk rett på sak og prøvde å kysse meg og ville ta hånda nedi buksa mi. Jeg avviste henne ganske krast. bestemt, men det ble ganske pinlig for meg også, selv hun burde være mest flau.

- Fortell om din beste sjekkesuksess!

-Samboeren min var litt «hard to get», og jeg måtte jobbe litt for å få henne. Det liker jeg. Det er en utfordring, og man bruker litt tid på å bli kjent.


- Har du tre tastetips for SMS-sjekking?

-1. Sånne søte bamsemeldinger er koselig. Det har funka bra for meg i hvert fall, selv om det er litt flaut, he-he. 2. Bli kjent før du sender bilde. 3. Spør om ting, prøv å få vite mer om jenta.