IKKE HELT FORNØYDE: Tom Høgli bommet på et innlegg etter først å ha sparket i en gresstust på Nadderud i dag, og kalte banen for en «Norway Cup-bane». Her sammen med Kjetil Wæhler, John Arne Riise og John Carew. Foto: Erlend Aas / Scanpix
IKKE HELT FORNØYDE: Tom Høgli bommet på et innlegg etter først å ha sparket i en gresstust på Nadderud i dag, og kalte banen for en «Norway Cup-bane». Her sammen med Kjetil Wæhler, John Arne Riise og John Carew. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

«Hva er dette for en Norway Cup-bane?»

Landslagsgutta ikke fornøyd med gresset på Nadderud.

LIVESTUDIO: Følg Danmark - Kypros og Portugal - Island direkte fra klokka 20.30 i kveld.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Landslaget har trent på Nadderud de siste landslagssamlingene for å skåne Ullevaal-matta.

Stabæks tidligere hjemmebane holder imidlertid ikke samme standard som for eksempel landslagsarenaen, noe Tom Høgli fikk merke i dag.

«Hva er dette for en Norway Cup-bane?» utbrøt Høgli etter å bommet på et innlegg. Det fikk lagkameratene til den ellers sindige Harstad-gutten til å trekke på smilebåndene.

- Det var egen udyktighet, og så lot jeg min frustrasjon gå utover banen. Det var sagt i kampens hete, sier Høgli til TV 2 Sporten.

- Jeg må få presisere at jeg har deltatt i Norway Cup tre ganger før. Det er verdens fineste turnering, med verdens beste budskap. Men med mange tusen kamper husker jeg at banene var litt «bumpy».

Tarik måtte le Tarik Elynoussi var en av de som måtte le da Høgli bommet på innlegget.

- Tom traff gresset og da ble innlegget dårlig. Det var da han sa at det føltes som å spille på en Norway Cup-bane. Da måtte jeg le litt, det var ganske morsomt, sier Tarik Elynoussi til Dagbladet.

Gresset på banen er ikke idéelt, mener FFK-spissen, men det går stort sett greit å trene der.

MÅTTE LE: Tarik Elyounoussi måtte trekke på smilebåndet av Tom Høglis utbrudd. Foto: Erlend Aas / Scanpix
MÅTTE LE: Tarik Elyounoussi måtte trekke på smilebåndet av Tom Høglis utbrudd. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Det blir litt humpete iblant, men så lenge en har konsentrasjonen oppe går det greit, sier han.

Humpetitten Også John Arne Riise måtte le godt da Høgli kom med sitt utbrudd, men mener at landslagsgutta ikke har noe å klage på.

- Det er vanskelig å finne gode treningsbaner i området her. Det har vært litt «humpetitten» de siste dagene, men det er ikke noe vi skal klage på. Det blir likevel godt å komme tilbake til Ullevaal igjen, sier Riise.

Tilbyr seg klippehjelp Høgli tar gjerne i et tak selv for å få trene på landslagsarenaen.

- Det finnes sikkert bedre gressbaner i Oslo. Jeg skulle gjerne trent på Ullevaal. Den har vært fin i hele høst. At vi trener der én time kan vel ikke bety så mye. Nå er jeg ikke noen gartner, men jeg regner med at det ikke betyr allverden. Hvis det betyr så mye så kan jeg komme å hjelpe dem for å tette hullene, sier Høgli til tv-kanalen og røper at han har hatt sommerjobb som gressklipper tidligere.

Hvor landslaget trener i morgen blir bestemt etter at Danmarks kamp mot Kypros er spilt i kveld. Dersom Kypros mot alle odds skal ta poeng borte mot danskene vil de trene på Ullevaal, men dersom det skulle ende med dansk seier vil treningen bli på «Norway Cup-banen» på Bekkestua.