«Hva er feil med blodet mitt?»

Andrus Veerpalu fra Estland er sjokkert over bokpåstandene der han mistenkes for doping. Løperen som snøt Frode Estil for gull både i Lahti-VM og Salt Lake City-OL krever nå å få vite hva forskerne sitter på av dokumentasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil også selv gjerne vite hva som er unormalt med blodet mitt, sier Andrus Veerpalu.

Han uttalte seg til avisa Postimees fra hjemlandet etter gårsdagens bokbombe fra Norge. Aftenpostens sportsjournalist Dag Vidar Hanstad har skrevet boka «Seier'n er vår». Der røper han navnet på de 12 medaljevinnerne fra Lahti-VM som alle står på ei liste han har fått tilgang til over 23 utøvere fra 13 nasjoner (ingen nordmenn eller svensker) som hadde «veldig unormale» blodverdier. Sju av disse er seinere tatt for doping med Hemohes og NESP.

Andrus Veerpalu, Kaisa Varis fra Finland og russerne Julija Tsjepalova, Nina Gavriljuk og Vitalij Denisov er de nye navnene som ikke er avslørt, men som ifølge Hanstads bok høyst sannsynlig var dopet under VM. Ifølge forfatteren hadde dessuten 25 andre løpere såkalt «unormale» verdier - altså noe mindre mistenkelige blodprøver.

- Blodet mitt har ofte blitt kontrollert, og stadig oftere etter at jeg begynte å vinne medaljer. Det regner jeg for naturlig, sier Veerpalu, som vant gull på 30-kilometeren i Lahti og 15-kilometeren i Salt Lake City.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer